usgUnion SG
eupEupen
0-1
61' Yve Thijs
0-2
Datum: 24/10/2007 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Joseph Marien stadion
Eupen verslaagt zwak Union
Bart Hermans
| 0 reacties
Eupen verslaagt zwak Union
Foto: © SC

Eupen won woensdagavond met 0-2 van Union St-Gillis. De doelpunten waren van Thijs en Colin.
 
De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Na een goed kwartier stuurde Poncet Buelinckx de diepte in maar deze kon de kans niet afmaken. Iets later gaf Buelinckx de bal mee met Siani maar de aanvalleer geraakte niet voorbij Wins. Aan de overzijde moest Kudimbana zijn ploeg overeind houden op pogingen van Thijs en Molnar.
 
Na de rust werd Keromest afgedroogd door Molnar. Die zette voor en Thijs mocht simpel binnenzetten. Union leek wakker te schieten. We noteerden een afstandschot van Oulai maar Wins redde. Aan de overkant maakte Preseaux de gelijkmaker maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel. Een kwartier voor het einde werden de Brusselaars definitief uitgeteld. Thijs, Molnar en Colin schakelden met een mooi driehoekje de thuisverdediging uit en laatstgenoemde maakte het schitterend af. Hij knalde de bal in de linkerbovenhoek. Union kon hier niets meer tegenover zetten en zo bleef het 0-2.
 
Eupen nestelt zich zo op de zevende plaats met dertien punten. Union staat dertiende met negen punten. Zaterdag moeten beide ploegen al opnieuw spelen. Union moet op bezoek bij SK Deinze en Eupen ontvangt in eigen huis Antwerp.