Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse verliest in eigen huis
viki meeuwis

Lierse nam het thuis op tegen Olympic Charleroi, een ploeg die in de hoogste regionen van de tweede klasse staat. De eerste kans viel in de derde minuut en was voor de thuisploeg. Jarju probeerde de bal tegen het net te koppen maar de bal kwam bij keeper Delferrière terecht. In de tiende minuut kon Banga hard uithalen maar Sven Van der Jeugd kon redding brengen. Bij Lierse wist Ernandes de weg naar doel te vinden na een goede voorbereiding van de Lierse aanval maar vond tevens Delferrière op zijn weg. De beste kansen zijn voor de bezoekers, Niangbo die tot tweemaal toe de bal niet tussen de palen krijgt. Jarju kreeg bij Lierse de beste mogelijkheden maar kon die niet afmaken. Op het half uur viel Bob Peeters uit met een verrekking in de bil, hij werd vervangen door Bavo Meeus. Iets later volgt er een duel tussen Chris Janssens en Niangbo die neer gaat. De bezoekers claimen een penalty maar het levert Diawara en Banga geel op voor protest.

Na de rust was het Lierse dat het best aan de partij begon. Charlie Milller was in de kleedkamer gebleven en vervangen door Glenn Smet. Al metteen na de rust liep Terwagne een domme rode kaart op voor opzettelijk handspel. Lierse kreeg een aantal kansen en een doelpunt leek niet meer veraf, zowel Frederik Frans als De Witte konden op doel schieten en misten nipt. In de 58e minuut kon de immer gevaarlijke Ninagbo de bal uiteindelijk wel tussen de palen trappen; 0-1 voor de bezoekers. Het zou Jarju zijn die bij Lierse de mooiste kans kreeg op doel maar zijn poging werd van de lijn gehaald. Lierse bleef druk zetten, Buyens met een schot dat hoog over het doel ging, even later deed Meeus de bal naast het net belanden. Ernandes en Jarju probeerden in de toegevoegde tijd nog een schot op doel maar dat leverde voor keeper Delferrière geen gevaar meer op.

Lierse blijft steken op negen punten en bezet de veertiende plaats. Olympic Charleroi doet een goede zaak en staat met veertien punten op de vijfde plaats.