Datum: 16/12/2015 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales
Stadion: Luminus Arena
Druk op de Genkse ketel vanavond: kwalificatie tegen Moeskroen is een must
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties

Genk wil absoluut doorstoten tegen Moeskroen-Péruwelz

Druk op de Genkse ketel vanavond: kwalificatie tegen Moeskroen is een must
Foto: © photonews

Racing Genk heeft het bijzonder lastig in de Jupiler Pro League. De beker -een specialiteit van Peter Maes- staat dan ook met stip aangeduid op het Limburgse prioriteitenlijstje.

Genk plaatste zich voor de kwartfinale na een zenuwslopende partij tegen Charleroi. Na 120 minuten stond het 1-1, de blauwhemden mochten juichen na de strafschoppenreeks. "Zo zit er altijd een wedstrijd in tijdens een bekercampagne", reageerde Peter Maes achteraf.

Vanavond moet Racing voorbij Moeskroen-Péruwelz geraken. Op papier moet Genk gewoon die plek in de halve finale grijpen, maar twee maanden geleden kwamen de Henegouwers wel met zware 0-4 cijfers winnen in de Cristal Arena. De spelers kunnen die blamage straks doorspoelen.

Ik verwacht een reactie van mijn spelers

Peter Maes

Maar Genk maakt een fameuze dip door. Vorig weekend ontsnapte het aan een nederlaag bij hekkensluiter Westerlo. "Ik verwacht van mijn spelers een juiste reactie", klinkt het bij de coach die als geen ander beseft dat bekerwinst de kortste weg naar Europa is. Benieuwd of we die reactie vanavond zien.  

Moeskroen is bijzonder goed op dreef en ging afgelopen weekend nog verrassend met de drie punten aan de haal bij Kortrijk. Coach Janevski stelde vast dat zijn team het vaak makkelijker heeft op verplaatsing. Een voorteken voor het felbegeerde ticket voor de halve finale?

Speel gratis en win!

Schrijf je in bij UNIBET en ontvang 60 euro gratis wedtegoed! Met 60 euro inzet win je:

  • 100 euro als KRC Genk wint
  • 324 euro als Moeskroen-Péruwelz wint

Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis. 

Meer nieuws