Zulte Waregem - Sint-Truiden

Zulte Waregem heeft geen kind aan STVV en gaat makkelijk naar kwartfinales Beker van België

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Zulte Waregem heeft geen kind aan STVV en gaat makkelijk naar kwartfinales Beker van België

Zulte Waregem staat in de kwartfinales van de Beker van België. En het was niet moeilijk om daar te raken.

Zowel Essevee als STVV hadden afgelopen weekend vertrouwen getankt en wilden op dat elan doorgaan in de achtste finales van de Beker van België.

Bij de thuisploeg kregen Bossut en De fauw rust, terwijl door de blessures van Deschacht (schouder) en Baudry (hersenschudding) naast Bansen en Walsh ook Bürki een basisplaats kreeg. Bij de bezoekers kreeg Suzuki zijn kans in de plaats van Boli.

Snel met tien

Zulte Waregem had uiteindelijk geen kind aan STVV. Na tien minuten was de wedstrijd eigenlijk al ten einde na een rode kaart voor Pol Garcia voor het neerhalen van de doorgebroken Bjordal. Met 11 tegen 10 was Essevee de hele match dominant.

Omar Govea wist met twee doelpunten - eentje voor en eentje na rust - het verschil te maken. Zeker dat eerste doelpunt kwam er na een echt wel prachtige actie over meerdere stationnetjes.

Kwartfinales

Ook Gianni Bruno pikte nog zijn doelpuntje mee, waardoor Zulte Waregem al bij al makkelijk naar de kwartfinales van de Beker van België mag.

De tweevoudig bekerwinnaar staat zo opnieuw op twee hordes van de finale en kan van het doel dat het voorop had gesteld stilaan een groter doel maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws