Datum: 10/11/2004 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jan Breydel
Paulus Roiha - Archie Thompson 2-2
Daniel Jamro
| 0 reacties
Paulus Roiha - Archie Thompson 2-2
Foto: © SC

Op de 13de speeldag moest Lierse naar Cercle Brugge.
Beide teams doen het niet slecht de laatste weken, dus het beloofde een aangename voetbalavond te worden.


Na een studieronde van iets minder dan een kwartier, was het Cercle dat de betere kansen bijeen speelde en dat ook beloond zag met een doelpunt iets na het halfuur.   Roiha kopte een voorzet van Slovic in 2 keer binnen.
Hierna bleef Cercle de betere ploeg maar het kon toch niet verhinderen dat Lierse vlak voor de rust terug op gelijke hoogte kwam.  Na voorbereidend werk van Tohoua scoorde Thompson de gelijkmaker.

De 2de helft was eigenlijk een vervolg van het eerste.  Cercle was eigenlijk de betere ploeg maar Lierse speelde ook verschillende kansen bijeen.  Vlak na het uur zag het er ineens heel goed uit voor Cercle.  Nadat Fassotte de bal met de hand speelde in het strafschopgebied en hier terecht rood voor kreeg en Lierse een strafschop tegen kreeg die omgezet werd door Roiha, mocht Cercle de wedstrijd uitspelen tegen 10 man.

3 minuten later echter... bewees Thompson zijn waarde voor Lierse toen hij zijn ploeg terug langszij bracht.

Daarna werd het pompen of verzuipen voor Lierse.  Lierse slaagde hierin dankzij een sterk acterende Van der Straeten (vooral in de laatste minuut als Dekelver alleen op hem afkomt).

Door dit gelijkspel blijven beide teams in de middenmoot zitten, Cercle op een 8ste plaats met 20 punten en Lierse op een 10de plaats met 18 punten.