wesWesterlo
berBergen
Datum: 10/11/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Het Kuipje
Westerlo duwt Bergen dieper in de put
Kevin Pelgrims
| 0 reacties
Westerlo duwt Bergen dieper in de put
Foto: © SC

Beide ploegen kunnen de punten gebruiken, al heeft de Waalse ploeg de grootste nood. Dat zou je nochtans niet zeggen in het begin van de wedstrijd, die aan een traag tempo begint. Maar de eerste kans voor Westerlo gaat er al onmiddellijk in, verdediger Haraldsen trapt een voorzet van aanvoerder Janssens in de kooi van Willockx. Bergen kan niet reageren en het is zelfs Westel dat zoekt naar een vergroting van de voorsprong. Dat lukt in eerste instantie, vooral via Australiër Brosque, niet. Maar kort na het half uur vinden de Kempenaars dan toch opnieuw het doel. Doelman Willockx mist de voorzet van Ba compleet en Paas maakt van de gelegenheid gebruik om te scoren in een vrijwel lege goal.
Klus geklaard, zou je dan denken, maar dat is buiten scheidsrechter Bultynck gerekend. De man in het zwart trekt vlak voor rust een tweede, nogal belachelijke -of mogen we dat niet zeggen?- gele kaart voor Haraldsen, die vroegtijdig kan gaan douchen. Pech voor de jongens van Ceulemans.
Sterke Jan voert tijdens de rust, niet onverwacht, twee wissels door om de uitsluiting van Haraldsen op te vangen. De Kempenaars hervatten de match met één aanvaller in plaats van twee. Veel spektakel is er dan ook niet meer te beleven in de tweede helft. Bergen krijgt de Westelse muur niet gesloopt en Westerlo komt er soms goed uit op de tegenaanval. De spelers van Daerden brengen zichzelf even in gevaar, Westerlo countert goed en Delen kan bijna scoren. De linksback omzeilt de keeper, maar de hoek is te scherp en Delen mikt over. Gelukkig voor Bergen, dat zo in de wedstrijd blijft.
Maar ook daarna lukt het de Walen niet om de verdediging van Westerlo te breken. Tot in de toegevoegde tijd de Gabonese aanvaller Londo een mooi schot over doelman Bourdon plaatst.
Verder dan de aansluitingstreffer komt het echter niet en Westerlo wint dan ook verdient van een zwak Bergen, dat zo weer een slechte zaak doet in het klassement.