Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade du Tivoli
La Lou in slotfase langs STVV
Anthony Van der Planken

La Louvière blijft verbazen in de competitie. De Wolven wonnen thuis van Sint-Truiden, waarmee men terug op een gedeelde derde plaats komt.

La Louvière nam bij de start meteen het initiatief. Toch waren het de bezoekers die de eerste grote kans van de wedstrijd kregen. Sylvio Proto demonstreerde op schoten van De Ceulaer en Delorge waarom hij opgeroepen werd voor de Rode Duivels. Ook een schot van Hajnal ging over het doel van de international.

Pas daarna kwam La Louvière weer opzetten. De thuisploeg kwam twee keer dicht bij een doelpunt, maar Matton en Ishiaku kenden geen geluk in de afwerking. Zo stond het bij de rust nog steeds 0-0, al hadden beide ploegen kunnen scoren.

Na de rust bleef er van het frisse Sint-Truiden niet veel over. De Kanaries mochten zich gelukkig prijzen met keeper Castro, die enkele keren knap redding bracht. Schoten van onder meer Ishiaku, Klukowski en Matton botsten op de Limburgse keeper. Ook Blay en Brahami geraakten niet voorbij de doelwachter. Tot overmaat van ramp belandde een bal van alweer Ishiaku op de paal.

Castro leek Sint-Truiden een punt te bezorgen, maar niets bleek minder waar. In de absolute slotfase scoorde Guilmot alsnog de verdiende 1-0. La Louvière komt zo terug op de derde stek, terwijl Sint-Truiden vijftiende blijft.