Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Edmond Machtensstadion
Degradatietopper eindigt onbeslist
Filip Van der Elst

In een zwakke wedstrijd deelden FC Brussels en KV Oostende de punten. Geen van beiden verdiende meer.

Brussels nam een droomstart: toen een schot van Riise via de 2 doelpalen terug het veld inkwam, was Snelders goed gevolgd om de 1-0 binnen te tikken. Maar Brussels voetbalde zwak, en zakte tever terug. Oostende ging op zoek naar de gelijkmaker, en iets na het halfuur scoorde Zoko dan ook de 1-1, na enorm geklungel in de Brussels defensie. 1-1 was de ruststand in een flauwe partij met nauwelijks kansen.

Na de rust ging alweer Brussels het best van start: Na 55 minuten ging een hoekschop via Haydock en een Oostendse speler in doel. Maar ook nu kon Brussels niet doordrukken, en toen de bedrijvige Marino alle tijd en ruimte kreeg om Djamba-Shango te bedienen, stond het alweer gelijk. Daarna was het vet echt van de soep. In de slotfase kwam Brussels nog wel even dichtbij een winning-goal, maar die had het eigelijk niet verdiend: Brussels en Oostende speelden beiden een zeer zwakke match, die terecht op een gelijkspel eindigde.