Germinal Beerschot
cluClub Brugge
Datum: 10/11/2004 21:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Zwak Brugge loopt verder uit
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Zwak Brugge loopt verder uit
Foto: © SC

Club Brugge heeft haar opdracht op het veld van Germinal Beerschot perfect afgerond. De competitieleider won met 0-1, maar het voetbal was absoluut niet goed.

De wedstrijd startte erg slordig. Beide ploegen slaagden er niet in om vlotte combinaties te creëren, laat staan doelkansen. Toch wist Club Brugge al gauw de score te openen. Na een één-tweetje met
Rune Lange kwam Peter Van der Heyden alleen voor keeper Luciano. De linkerflankverdediger legde de bal binnen en bracht de bezoekers zo op voorsprong.

Club Brugge liet daarna niet meer van zich spreken. Het liet Germinal Beerschot meer en meer komen, maar grote kansen kwamen er niet voor de Ratten. Enkel
Dembele en Cadu zorgden nog voor enige opwinding, maar scoren lukte niet. Ook Messoudi trapte een goede kans over het doel van Butina.

Bij het begin van de tweede helft kreeg
Lange al gauw de kans om de wedstrijd te beslissen. De Noor trachtte de bal met z'n tip binnen te tikken, maar Luciano was attent. Toch luidde ook die kans geen betere tijden in. Beide ploegen bleven ongelooflijk slordig spelen. Germinal Beerschot probeerde te drukken, terwijl Brugge liet begaan. Dat leverde een spannende slotfase op, met kansen langs beide kanten.
Messoudi was nog het dichtst van al bij de gelijkmaker, maar de inzet van de aanvaller werd tegengehouden door Butina. Ook Victor kreeg nog een uitstekende kans op de counter, maar de Braziliaan was te verrast om de 0-2 te scoren.

Club Brugge wint zo opnieuw. De Bruggelingen nemen een voorsprong van zeven punten op Anderlecht. Germinal Beerschot blijft ondertussen op de twaalfde plaats steken.