Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Lotto Park
Anderlecht heeft het makkelijk met mak Westerlo
Kevin Pelgrims

Anderlecht deed het zonder Bassegio op het middenveld, na zijn zwakke prestatie tegen Valencia. De Brusselaars konden de Europese uitschakeling van zich af spelen tegen een gehavend Westerlo. De Kempenaars mistten de vaste centrale verdediging, Haraldsen en Verheyen, wegens schorsing en kwam met een experimentele opstelling aan de aftrap.

De spelers van Westel hadden blijkbaar nog last van de klap van vorige week - verlies tegen tweedeklasser Eupen in de beker - en speelden zonder al te veel vertrouwen. Anderlecht had het echter niet zo gemakkelijk bij aanvang van de wedstrijd. Het moest beroep doen op lange ballen, die zelden aankwamen. Maar ze herpakten zich op tijd. Vlak voor het halfuur kopte De Boeck in de hoek binnen. Dat bleek dan ook een verlossend doelpunt voor Anderlecht, want nog geen vijf minuten later scoorde Zetterberg, na een mooie actie op de rechterflank. Westerlo zag het ondertussen allemaal niet meer zitten en kwam niet tot kansen.

Ook de tweede helft begon zonder al te veel tempo. Anderlecht leek tevreden met de voorsprong en Westerlo kon niets terugdoen. Het beste dat de Kempense ploeg toonde was een pegel van aanvoerder Janssens bij een vrije trap, Zitka pareerde echter uitstekend. De Brusselaars konden zelfs nog tweemaal scoren, telkens via Iachtchouk, op amper drie minuten tijd. De nochthans vrij onzichtbare Oekraïner maakte het eerst af met de kop en daarna met de voet.
Westerlo kon nog dreigen via Vanarweghen, de 18-jarige invaller liep de volledige helft van het veld met de bal aan de voet, was sneller dan De Boeck, maar had niet genoeg kracht over om Zitka te verontrusten.

Zo bleef het in het Constant Vandenstock stadion 4-0, wat deugd doet bij Anderlecht en hopelijk Westerlo niet dieper in de put duwt.