Datum: 28/11/2004 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Charles Tondreau
G.Beerschot wint met kleinste verschil van Bergen
Rita De Meyer
| 0 reacties
G.Beerschot wint met kleinste verschil van Bergen
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft Bergen verslagen met 0-1. Op het uur scoorde de 17-jarige Moussa Dembele zijn eerste competitegoal voor Germinal Berschot. Vorige week al scoorde hij zijn eerste officiële goal tegen Tongeren, voor de beker.

Op het bijzonder slechte veld gebeurde er de eerste helft maar één noemenswaardig ding : De Wree redde een bal vanop de doellijn. Voor de rest was het bij beide ploegen huile met de pet op, hoewel Bergen langzaamaan meer kwam opzetten.

In de tweede helft zette Bergen meer en meer op, en dat leidde tot een schot van Babatunde op de lat. Chebaiki zette mijn een vrije trap Luciano aan tot een knappe redding, en een goal van Bergen leek eraan te komen.

Maar op het uur gingen Cruz, Dembele en Cadu ervandoor. Cadu schoot mooi, Willockx redde, maar Dembele was gevolgd en scoorde.

Daarna was Bergen aangeslagen, en kansen had het niet meer. De ingevallen Londo kreeg nog rood voor een tackle op Cruz.

Goed nieuws voor Germinal Beerschot, dat wat meer opschuift in de stand.
Bergen van zijn kant staat nog steeds voorlaatste, en coach Daerden zal nog veel werk hebben om de club in eerste te houden.

Opstellingen :
Bergen: Willockx ; Casto, Chebaiki, Mirri, Nibombe ; Rabésandratana, Suray, Babatunde, Behi (’68 Londo) ; Cordaro, Datti
Germinal Beerschot : Luciano ; Hoefkens, Van Dooren, Cvitanovic, Monteyne ; Cruz (’83 Joao Paulo) , Rossitto, De Wree, Camara (’75 De Decker) ; Cadu, Dembele


Verslaggever: Jan Martynowski