Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse wint van mak Brussels
Rita De Meyer

Ondanks de extra-sportieve problemen behaalde Lierse een gemakkelijke en verdiende overwinning op FC Brussels. Brussels kwam nooit in het spel voor en mocht nog blij zijn dat het maar bij 5-1 bleef. Negatieve domper tijdens de wedstrijd was het feit dat beide keepers het veld geblesseerd moesten verlaten.

Net als vorig jaar waren er weer massaal veel spandoeken in het stadium aanwezig die ijverden voor het behoud van Lierse. De vraag voor de wedstrijd was dan ook of Lierse al die beslommeringen in de kleedkamers kon houden. Na een goed half uur wisten we het antwoord: ja!

Het stond toen immers al 3-0. Lierse begon goed aan de wedstrijd en stelde geregeld Nys op de proef. Na 20 minuten was het voor een eerste keer raak. Een pijlsnelle counter werd door Bjorn De Wilde perfect afgerond. De Wilde startte in de basis door de schorsing van Archie Thompson en greep die kans met beide handen. Even voor het half uur maakte hij er 2-0 van nadat hij op aangeven van Delorge de bal over keeper Nys liftte.
Brussels was nog helemaal niet in het spel voorgekomen en leek van slag. Zo van slag dat enkele minuten na de tweede goal Imschoot de derde maakte. Hij ontfutselde de bal van de bezoekende verdediging, bewaarde het overzicht en schoof de bal naast Nys. Brussels stelde daar in geheel de eerste helft een kopbal van Wuillot tegenover.

Ook in de tweede helft domineerde Lierse, al behield het zich voornamelijk bij het controleren van de wedstrijd. Na 10 minuten in die tweede helft was Imschoot dicht bij zijn tweede van de namiddag, maar zijn schot ging voorlangs. Na 70 minuten moest keeper Van Der Straeten vervangen worden nadat hij zich blesseerde in een contact met Makasi. Lierse liet het zich niet aan zijn hart komen, want een kwartier voor tijd scoorde De Wilde zijn derde van de namiddag. Hij rondde een actie van Nikolovski en Tohoua mooi af. Luttele minuten later moest dan ook Brussels-keeper Nys van het veld na een botsing met ploegmaat Emeran.
5 minuten voor tijd werd Delorge in het strafschopgebied gehaakt door Greven en scheidsrechter Vinche aarzelde niet: penalty! Een koud kunstje voor Marius Mitu die de penalty feilloos omzette. De wedstrijd leek te eindigen op forfait-cijfers tot enkele minuten voor tijd Culek de eerredder voor Brussels scoorde.

Door deze overwinning neemt Lierse de achtste plaats in en blijft het voeling houden met de subtop. Brussels daarentegen mag zich opmaken voor een lang gevecht tegen de degradatie. Na 14 speeldagen heeft het nog maar 8 punten en neemt daarmee de 16de plaats in.

Verslaggever: Bart Tamseyn