Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Diaz Arena
Genk wint met overdreven cijfers van Oostende
Tonnelier Caroline

Racing Genk heeft vanavond met 1-3 gewonnen bij hekkensluiter Oostende.  De Limburgers kenden een droomstart. Engelaar dribbelde al in de eerste minuut de lakse verdediging van de kustploeg op een hoopje en schoot knap voorbij Habran. Het was al het zesde doelpunt van de Nederlander, die later wel nog zijn derde geel kreeg en de wedstrijd tegen Lierse zal missen.

Zowel Genk als Oostende kregen in de eerste helft nog een aantal goede kansen, maar Habran en Moons lieten zich niet verschalken.  In het begin van de tweede helft was Oostende duidelijk de betere ploeg. Dit leidde tot een prachtig doelpunt van Djamba-Shango in de 50e minuut.

De thuisploeg bleef de betere ploeg, maar had geen geluk bij de afwerking.  Tien minuten voor het einde bracht Vandenbergh op voorzet van Engelaar Genk tegen de gang van het spel in op voorsprong.  Vijf minuten later besliste Haroun op aangeven van De Camargo de wedstrijd helemaal: 1-3.