Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jules Ottenstadion
Lokeren onderuit op het veld van AA Gent
Julie Néman

Lokeren vandaag naar Gent om puntjes te rapen maar ging met lege handen naar huis. De volgende elf speelden voor de bezoekers: Lazic, Doll, Carlos Pinto,Diallo, Camara, Gretarsson, Hendrikx, Vidarsson, Tailson, Ademilson, Baldvinsson. De thuisploeg startte met Herpoel, De Brul, Laybutt, Boussoufa, Mamouni, Verschuere, Vrancken, Jarakovic, Jbari, Maréchal , Matthys. Cooreman was geschorst.

De eerste helft stond volledig op naam van AA Gent. Al na drie minuten luidde de alarmbel bij Lokeren toen Matthys een voorzet van Boussoufa niet kon binnen schieten. Dat maakte hij in de achtste minuut weer goed door Boussoufa de assist van de 1-0 aan te bieden. Lokeren kon geen vuist maken en onderging de druk van de thuisploeg. Maar toen Mamouni op aangeven van Laybutt er 2-0 van maakte schoot Lokeren wakker. Het ging op zoek naar de aansluitingstreffer maar stuitte telkens op een sterk keepende Herpoel. Deze laatste kraakte echter in de 44e minuut onder een schot van Hendrickx. We gaan rusten met 2-1.

Lokeren werd vinniger in de tweede helft. Het is nu Gent dat moet buigen voor de bezoekers. Toch draaide het anders uit en kon Gent dankzij Jarakovic de 3-1 op het scorebord brengen, wat tevens ook de eindstand was.