Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge zet zegereeks verder
Anthony Van der Planken

Club Brugge blijft ook na de wedstrijd tegen Moeskroen op titelkoers. De competitieleider won ondanks weinig overtuigend spel met 3-0 van Les Hurlus.

De thuisploeg nam een blitzstart. De spelers waren nog maar goed en wel opgewarmd, of Timmy Simons mocht zich al opmaken voor een penalty. Boosdoener was Cousin, die met zijn handsbal scheidsrechter De Bleeckere geen andere keuze liet. Simons zette zich achter de bal en faalde ook dit keer niet, al zat keeper Franky Vandendriessche er wel dichtbij.

Moeskroen liet zich niet uit zijn lood slaan. De Walen scoorden via Lorenzi ei zo na de gelijkmaker, maar Tomislav Butina schudde nog eens een knappe redding uit zijn mouwen. De Kroaat speelde zich de afgelopen weken al meerdere keren in de kijker bij Club en toonde ook vandaag weer eens zijn waarde. Ook op pogingen van Gregoire en Zewlakow was hij attent.

Ondertussen had Club Brugge, dat zeker niet de meerdere was van Moeskroen, ook al enkele kansjes bijeengesprokkeld. Zo vlamde Rozehnal recht op Vandendriessche en ging een knappe vrijschop van Nastja Ceh maar net over.

Tien minuten voor de rust wist Rune Lange de score te verdubbelen. Na een knappe actie en dito voorzet van youngster Dieter Van Tornhout wist de Noor koelbloedig af te werken. Althans, dat dacht toch de lijnrechter. Die oordeelde dat de bal over de lijn was geweest, waar de spelers van Moeskroen het tegendeel beweerden. De scheids vertrouwde op zijn assistent en keurde het doelpunt goed: 2-0.

Enkele minuten na de koffieklets wist Timmy Simons de partij te beslissen. De Rode Duivel pakte uit met een stevig schot, dat tegen de netten vloog. Club drukte verder door en kwam enkele keren dicht bij de 4-0. Englebert, Verheyen en Lange wisten echter niet te scoren.

Club Brugge blijft zo maar winnen. De competitieleider slaat opnieuw een gat van zeven punten met Anderlecht. Moeskroen blijft ondertussen op de sukkeltocht en moet vrede nemen met een teleurstellende 14e stek.