berBergen
Timmy Simons (pen) 19'
1-0
3-1
78' Nicolas Goussé (pen)
Datum: 04/12/2004 20:00
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel
Brugge wint probleemloos van zwak Bergen
Dieter Arens

Club Brugge blijft ook na dit weekend de ongeslagen leider in de eerste voetbalklasse. Club won met 3-1 cijfers na doelpunten van Simons (penalty), Englebert en Verheyen. Goussé scoorde in het slot van de wedstrijd de eerreddende treffer op strafschop voor Bergen.

Brugge voerde meteen de druk op tegen Bergen. De eerste grote kans was voor Lange, maar hij benutte de opgelegde kans niet. Niet veel later kwam Brugge wel op voorsprong. Suray hinderde Balaban foutief. Het gevolg was een penalty voor Club en een rode kaart voor Suray. Simons zette de penalty feilloos om. Club bleef goede kansen bijeen voetballen. Balaban zijn lob ging net naast het doel en een kopbal van Lange werd van de lijn gehaald door Nibombe. Bergen kon geen enkele goede kans bij elkaar voetballen en het mocht blij zijn dat de ruststand maar 1-0 was.

Net als in de eerste helft begon Brugge weer het beste aan de tweede helft. Een schot van Lange ging rakelings naast het doel. De 2-0 kwam er dan toch. Met een goed vluchtschot zorgde Englebert voor de iets ruimere marge. De volgende kans voor Club was ook raak. Verheyen maakte via de paal de 3-0. Het bleef wachten op de eerste kans op Bergen en die kwam er weliswaar op penalty. Rozehnal trapte knullig over de bal en ging aan het truitje van Datti hangen wat een strafschop veroorzaakte. Goussé trapte de 3-1 binnen. Een harde knal van Victor en een kopbal van Lange waren de laatste kansen van de wedstrijd, waardoor de partij op een verdiende 3-1 eindigde in het voordeel van Club Brugge.