Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Anderlecht vecht zich naar zege
Anthony Van der Planken

Anderlecht heeft met veel pijn en moeite de drie punten meegenomen uit Antwerpen. De landskampioen speelde – moet het nog gezegd worden? - opnieuw ondermaats. Aruna Dindane zorgde uiteindelijk toch nog voor de zege.

De bezoekers kregen op het Kiel de eerste grote kans. Legear zette zich door de verdediging van Germinal Beerschot en legde af voor Iachtchouk, maar de Oekraïner schoot nipt naast. Enkele minuten later was het Dembele die trachtte te scoren, maar ook zijn schot trof geen doel. Toch stelde de wedstrijd weinig voor. Beide ploegen speelden erg slordig en geraakten amper aan elkaars doel. Pas in de 45e minuut kwam er nog eens een kans: Legear pakte nog eens uit met een goede voorzet, die door Cvitanovic ei zo na in eigen doel werd gezet. Gelukkig voor de Kroaat ging de bal net naast.

Na de rust was het zowaar de thuisploeg die het best startte. Al in de openingsminuut zette
Messoudi keeper Zitka aan het werk. De Tsjech loste de bal, maar Cadu kwam net te laat om daarvan te profiteren. Nog geen minuut later ging Traore in de fout. Daniel Cruz leek te profiteren van de blunder van de Burkinees, maar zijn inzet belandde op Olivier Deschacht.

Toch duurde de druk van Germinal Beerschot niet lang. Na een kleine tien minuten wist Anderlecht het evenwicht te herstellen. Dat resulteerde – eindelijk – in enkele kansen voor de Brusselaars. Zo kopte Aruna een corner van Legear millimeters naast. Enkele minuten later had diezelfde Aruna een penalty moeten krijgen na een fout van Cvitanovic, maar de scheidsrechter floot niet. De woede was zo groot bij de Brusselaars, dat Anderlecht meer en meer begon te drukken. Een kwartier voor het einde resulteerde dat in de 0-1 van Aruna. De Ivoriaan legde op het Kiel zijn zesde van het seizoen binnen.

De thuisploeg moest nu wel komen, maar kansen kwamen er niet. Integendeel, het was Anderlecht dat meerdere keren dicht bij een tweede doelpunt kwam. Iachtchouk en Aruna kenden echter geen geluk in de afwerking.

Tien minuten voor het einde appelleerde Germinal Beerschot voor een penalty, maar Allaerts wuifde de val van Cruz weg. In de slotminuten trapte Hasi nog op de paal, zodat het uiteindelijk toch bij 0-1 bleef.

Anderlecht wint dus op het veld van Germinal Beerschot. De Brusselaars pakken zo de drie punten
, zodat de kloof met Club Brugge beperkt blijft tot “slechts” zeven punten. Volgende week staat dé wedstrijd van het seizoen op het programma. Anderlecht ontvangt dan aartsrivaal en competitieleider Club Brugge in het eigen Constant Van Den Stock – Stadion.