Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade du Tivoli
Buffalo's winnen ook van La Louvière
Anthony Van der Planken

Ook La Louvière is er niet in geslaagd om AA Gent af te stoppen. De Wolven verloren het topduel van de speeldag met 0-1.

Toch kwam het felgehavende Gent bij de wedstrijdaanvang fel onder druk te staan. Al in de tweede minuut moest Herpoel ingrijpen op goede pogingen van Ishiaku en Camus. Nog geen minuut later kreeg Maton dé kans op de 1-0, maar hij trapte over de voorzet van Blay heen. Het falen van de Waalse aanval werd in de elfde minuut afgestraft door Tjorven De Brul. De verdediger kopte de eerste de beste hoekschop van de Buffalo's binnen.

La Louvière trachtte gelijk te komen, maar het ijzige veld belette goed voetbal.
Klukowski, Ishiaku en Maton waren er nog dicht bij, maar scoren lukte niet. De 0-1 bleef tot bij de rust op de bordjes.

Na de rust toonde de thuisploeg opnieuw veel inzet en moed, maar het stelde aanvallend allemaal te weinig voor om gelijk te maken.
Van Handenhoven en Ishiaku misten enkele kansen op de 1-1. De grootste kans was niettemin voor Klukowski, die zijn inzet gered zag worden door een uitstekende Herpoel.

AA Gent rukt zo op in het klassement. Zelfs met een heel elftal blessures blijven de Bufallo's winnen. La Louvière verliest, maar het blijft niettemin in de subtop meedraaien.