Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Le Canonnier
Opnieuw zware nederlaag voor Cercle
Tonnelier Caroline

Na de 5-1 nederlaag vorige week tegen Charleroi ging Cercle Brugge opnieuw zwaar onderuit in Henegouwen.Tegen Moeskroen verloren de West-Vlamingen kansloos met 6-0. Moeskroen scoorde in elke helft 3 doelpunten.

De thuisploeg begon het best aan de wedstrijd en kwam al in de 9e minuut verdiend op voorsprong. Noukeu profiteerde op een corner van de zwakke verdediging van Cercle Brugge. De bezoekers slaagden er niet in iets terug te doen en het was Moeskroen dat nog de beste kansen kreeg.  Net na het half uur verdubbelde Zewlakow met een schitterend doelpunt de voorsprong voor Les Hurlus.  In blessuretijd zette de Pool met zijn tweede doelpunt de 3-0 ruststand op het scorebord.

Na de koffie ging Moeskroen gewoon door op zijn elan. Na opnieuw zwak verdedigen van Cercle kon Sanchez Davolio een voorzet van Gregoire binnentikken. Op het uur zette Claeys tegen zijn ex-ploeg de forfaitcijfers op het bord.  Hij kon ongedekt een corner binnenwerken. Een kwartier voor het einde legde Zewlakow met zijn derde doelpunt van de avond de zware 6-0 eindcijfers vast.

Dankzij deze broodnodige overwinning klimt Moeskroen naar een voorlopige 12e plaats. Het was al van 12 september geleden dat de Henegouwers thuis nog eens konden winnen. Cercle Brugge moet zich dringend herpakken na de bekeruitschakeling tegen derdeklasser Ol.Charleroi en deze tweede zware nederlaag in evenveel weken.