Stadion: Luminus Arena
Genk wint verdiend van Lierse
Daniel Jamro

Op de 15de speeldag krijgt Genk het financieel noodlijdende Lierse op bezoek.
Vorig seizoen werd het nog 2-0 (in Lierse won Genk met 3-5) voor de thuisploeg.  De geschorste man in vorm Engelaar, werd vervangen door Haroun, vorige week goed voor een pracht van een invalbeurt.   Bij Lierse vervangt Mardulier de gekwetste doelman Van der Straeten. Hulptrainer Deman wordt hierdoor reservedoelman.  In de stand staat Genk op een 6de plaats met 24 punten.  Dat zijn er 3 meer dan Lierse dat met zijn  21 punten op een 8ste plaats staat.

De eerste 5 minuten zijn voor Genk met een paar kansen.  Tweemaal was Vandenbergh er dichtbij, eerst kopte hij een voorzet van Daerden op het dak van het doel, een minuut later devieerde hij een voorzet van De Condé net langs.  Wamfor probeerde het ook eens van ver, maar Mardulier stond op de goeie plek.
In de 11de minuut kregen de bezoekers een heel mooie kans toen De Wilde een veel te trage terugspeelbal van Matouko kon onderscheppen.  Hij moest echter te ver uitwijken om te kunnen scoren.
De beste kansen waren nog voor de thuisploeg maar tot scoren kwam Genk niet.
Vandenbergh kreeg vlak voor het halfuur een unieke kans vanop de penaltystip na een fout op De Condé.  Mardulier redde de zwak genomen strafschop.
Genk bleef de wedstrijd in handen houden maar het scoren bleef uit.
Vlak voor het einde van de eerste helft, moest Mardulier zich geblesseerd laten vervangen. Hulptrainer/derde keeper Deman mocht onder de lat plaatsnemen.

In het begin van de 2de helft kwam er dan toch een doelpunt.  Vandenbergh trapte een niet te missen kans, tegen de paal…  De bal belandde bij Daerden, die wel simpelweg kon binnenleggen.
Iets later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong.  Een doelpunt helemaal op naam van De Condé.  In de 54’ minuut laat hij heel de rechterflank achter zich en trapt dan in de korte hoek de 2-0 binnen.

Na dit doelpunt liep Lierse achter de bal aan.  Genk kwam al heel snel dichtbij de 3-0.  Een kopbal van Mokoena werd maar net van de lijn gered door Tohoua.
In de 70ste minuut maakte Priske er toch 3-0 van.  Op aangeven van De Condé kwam de Deen alleen voor Deman en werkte ijzig koel af.
Genk bleef op zoek naar de 4-0.  Deman en de paal hielden de thuisploeg echter van dat 4de doelpunt.  Een paar minuten voor het einde kreeg De Condé een verdiende applausvervanging.  Hij werd vervangen door de jonge Defour.

Het financieel geplaagde Lierse kon in de eerste helft nog volgen maar werd volledig overrompeld in de 2de helft.  Racing Genk liet bij momenten mooit voetbal zien en kwam nooit echt in gevaar.  Zeker na de 2-0 van De Condé was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De 3-0 van Priske mocht gelden als de kers op de taart.
Het is na deze overwinning al een jaar geleden dat Genk nog thuis geklopt werd.  Toen verloren de Limburgers nipt van het toen nog ongenaakbare Anderlecht (0-1).    De Limburgers klimmen hiermee naar de 4de plaats, met 27 punten, op 1 punt van Gent.
De opstellingen:
Racing Genk: Moons, Claessens, Matouko, Mokoena, Priske, Sigurdsson, Daerden, De Condé (87' Defour), Haroun (76'  De Camargo), Wamfor, Vandenbergh.

SK Lierse: Mardulier (41' Deman), Fassotte, Kacic, Nikolovski (86' Sels), Timmermans, Delorge, Imschoot (67' Thompson), Mitu, Wils, De Wilde, Tohoua.

Scheidsrechter:  De Bleeckere
Toeschouwers: 21769