Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wint ruim van Beveren
Anthony Van der Planken

Standard nam vanmiddag vrij makkelijk afstand van Beveren. De Rouches stuurden de blauwgele Ivorianen met 3-0 naar huis.

De wedstrijd kende een evenwichtig begin. Beide ploegen kregen kansjes, maar slechts één wist er ook te scoren. Na een hoekschop van Rapaic kwam de bal bij Curbelo terecht. Die legde de bal tot bij Geraerts, die vanuit buitenspelpositie wist binnen te leggen. Ook na de goal bleef de partij leuk om te volgen. Zo moest Copa redding brengen op een uitstekende kopbal van Bangoura. Wat later was Garbini er dichtbij, maar net voor het doel knalde hij meters over. Aan de overkant wist Runje Beveren tot tweemaal toe van de gelijkmaker te houden. De Kroaat bracht redding op inzetten van Sanogo en Romaric. Nog geen minuut later had Bangoura moeten scoren, maar hij faalde oog in oog met Copa.

Ook na de rust ging het spel op en af. Het enige wat nu ontbrak waren doelrijpe kansen. Twintig minuten voor tijd kwam er dan toch een doelpunt:
aanwinst Rapaic legde een vrije trap knap binnen. Nog geen tien minuten later vond ook Bangoura de netten. De aanvaller rondde een knappe aanval subliem af en besliste de wedstrijd definitief.

Standard pakt zo nog eens de drie punten. De Rouches blijven deel uitmaken van de brede subtop. Ondertussen sukkelt Beveren zich naar de veertiende plaats.