Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jan Breydel
Cercle duwt Oostende nog dieper
Anthony Van der Planken

Cercle Brugge heeft in het eigen Jan Breydel Stadion de streekderby tegen KV Oostende gewonnen. De Bruggelingen wonnen de zeer bitsige wedstrijd met 2-0.

Al na één minuut moest Dimitri Habran zijn klasse tonen. De Oostendse goalie duwde een uitstekende vrije trap van Dieter Dekelver met de vingertoppen uit zijn doel. Exact een halfuur later toonde Habran zich opnieuw sterk, door een penalty van Roiha te stoppen. Op de rebound van diezelfde Roiha was hij echter kansloos. Dat leidde tot een hoop frustraties. De spelers van Oostende vonden het nodig om een robbertje te vechten met de Cerclisten, waardoor scheidsrechter Goudeseune wel moest tussenkomen. Zowel Habran als Zoko mochten zich in de kleedkamer gaan bezinnen over hun wedstrijd, want beide spelers kregen rood.

Cercle wist toen al dat de partij zo goed als binnen was. 1-0 leiden tegen een degradatiekandidaat, die dan nog eens met twee spelers minder moet roeien, dat kan niet meer mislopen. En gelijk hadden ze, want vlak voor de rust zorgde Dekelver voor de verdubbeling van de score. De aanvaller legde op aangeven van Roiha de bal in het mandje.

Na de rust beperkte Cercle zich tot het verdedigen van de voorsprong. Af en toe was men wel nog dicht bij een derde treffer.
Pivaljevic en Dekelver konden echter niet afwerken. Twintig minuten voor het einde werd Roiha nog uitgesloten, maar zelfs dat bracht de Brugse zege niet in gevaar. Cercle klimt zo naar een bijzonder knappe zevende plek, terwijl Oostende laatste blijft.