Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard opnieuw alleen derde
Tonnelier Caroline

Standard heeft na een zwakke partij met 2-0 gewonnen van rode lantaarn Bergen en wordt daardoor opnieuw alleen derde, met drie punten meer dan RC Genk.  Door deze overwinning naderen de Rouches voorlopig tot op vier punten van Anderlecht, dat vanavond nog speelt tegen La Louvière.  Bergen is door het gelijkspel van Brussels weer een stap verder verwijderd van de redding.
Standard-trainer D’Onofrio moest het doen zonder de geschorste Assou-Ekotto en Rapaic, bij Bergen waren Ingrao, Mirri en Suray onbeschikbaar wegens blessures.  Beide teams begonnen vrij afwachtend, zodat er tijdens het eerste kwart van de wedstrijd nauwelijks doelgevaar was.  De thuisploeg probeerde vooral vanaf de linkerkant de Bergense verdediging te verontrusten, aanvankelijk met weinig resultaat.  Rond het halfuur drukte Standard dan toch even door en dat leverde meteen een doelpunt op.  Léonard zorgde na een rommelige fase voor het openingsdoelpunt.  De Rouches kwamen voor de rust niet meer verder dan een te zwak schot van Walasiak en ook de rode lantaarn kon geen gevaar creëren.

In het begin van de tweede helft kreeg Bangoura een kans op de 2-0, maar hij besloot in het zijnet.  Bergen ging op zoek naar de gelijkmaker en dat resulteerde in een aantal kansjes voor de bezoekers.  Vooral Datti wilde graag scoren tegen zijn ex-ploeg, maar zijn beste kans werd afgeblokt. Tien minuten voor het einde stelde Onyewu de zege dan toch veilig voor de thuisploeg.   In blessuretijd keek Milas (Bergen) nog tegen zijn tweede gele kaart aan, maar aan de stand veranderde niets meer.