Datum: 16/04/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen ziet opmars gestuit
Jan Martynowski
| 0 reacties
Moeskroen ziet opmars gestuit
Foto: © SC

Moeskroen ziet zijn winning streak van twee wedstrijden ongedaan gemaakt. Spelbreker van dienst was Germinal Beerschot. Jurgen Cavens  (foto) was weer de grote man bij de bezoekers met zijn winnende doelpunt, maar ook doelman Luciano had zijn aandeel in de driepunter.

Beide ploegen wonnen best om helemaal gerust te zijn voor de rest van de competitie. Allebei hadden startten ze vanavond met 30 punten, en allebei raakten ze de voorbije weken uit de degradatiezone. Bij Moeskroen lag dat voor een groot deel aan de nieuwe Sloveen Siljak. Hij scoorde de voorbije twee wedstrijden drie maal. Hoefkens en co wisten dus wie ze in de gaten moesten houden.

Maar Marc Brijs leek er vrij gerust in te zijn. De bezoekende trainer liet kapitein Cruz op de bank, en ook Karel Snoeckx, goed op dreef de laatste weken, mocht van aan de zijlijn toezien. Wilde Brijs zijn troepen sparen voor de halve finale van de beker, komende woensdag tegen Lokeren?

De eerste kans van de match was voor de bezoekers. Cavens zag zijn schot naast gaan. Daarna nam Moeskroen over, en kon Dimbala tot tweemaal toe Luciano bedreigen. Die zat echter telkens tijdig bij de bal. Tussendoor schoot ook Claeys hard op doel, maar de bal verdween via een bezoekend been in hoekschop. En even later was het weer Moeskroen dat gevaarlijk was. Ditmaal was het Noukeu die schoot, maar alweer was de bezoekende goalie paraat, zij het ditmaal met iets meer moeite.
Maar na een klein half uur kwam dan het moment van Jurgen Cavens. De opgerukte Kris de Wree met de mooie voorzet, de Braziliaan Cadu met het doorkoppen, en de man in vorm Cavens met het binnenduwen aan de tweede paal. Een gevleide voorsprong dus voor de bezoekers, maar geen rat die daarom gaf. Na deze goal  gebeurde er niets noemenswaardig meer in Henegouwen, ook omdat de opzettende regen goed spelen moeilijk maakte.

Thuistrainer Broeckaert probeerde de bakens te verzetten door Farouk Atalay in te brengen. Die kon echter weinig zoden aan de dijk zetten. Germinal Beerschot speelde weer goed georganiseerd, en liet weinig ruimte. Moeskroen beschikte niet over het vernuft om de verdedigende muur te slopen. Halverwege de tweede helft leek Siljak (foto) dan toch te scoren, maar hij kon Atalay's hoekschop net niet binnenleggen. Het bleef dan ook 0-1, een overwinning waar de bezoekers iets meer mee kregen dan ze verdienden.

Germinal Beerschot rukt dus op naar de elfde stek in de stand en kan zich volledig aan de beker wijden. Moeskroen blijft nog even steken, maar lijkt zich geen zorgen meer te moeten maken.