chaCharleroi
lieLierse SK
Datum: 16/04/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Lierse B maakt het Charleroi moeilijk
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Lierse B maakt het Charleroi moeilijk
Foto: © SC

Lierse heeft nog maar eens bewezen dat ook een reservenploeg een volwaardige eersteklasser pijn kan doen. De Pallieters speelden vandaag op het veld van Charleroi met hun B-elftal, dat het helemaal niet slecht deed.

De wedstrijd was aangekondigd als een heel geladen duel, des te meer omdat de supporters van Lier besloten hadden niet naar Charleroi af te zakken, vanwege het kinderachtige spelletje rond de ticketverkoop. Het eerste halfuur hield Lierse goed stand tegen Charleroi. Geen enkele Waalse spits wist een doelrijpe kans te creëren. Uiteindelijk moest men zich na dertig minuten toch gewonnen geven op een poging van Kraouche, al mogen de Karolo's Smet bedanken dat hij zo vriendelijk was de bal nog in eigen doel te deviëren.

Meteen na de koffiepauze kreeg De Troetsel een mooie kans op de gelijkmaker. Hij wist echter niet af te werken, zodat Charleroi op voorsprong bleef. De thuisploeg trachtte daarna de druk op te voeren, maar geen Lierenaar die wilde wijken. En als men dan al eens aan doel kwam, dan stond daar telkens een beresterke Mardulier. De Lierse keeper haalde eerste een schot van Kraouche uit doel, toonde zich daarna sterk op een poging van Brogno en bokste uiteindelijk ook een inzet van Akgül weg.

Lierse wist echter niet tegen te scoren, zodat een opgelucht Charleroi alsnog de drie punten thuishield. De Karolo's blijven zo in de running voor Europees voetbal, al blijft de kloof met Standard en Genk bestaan. Lierse zak ondertussen naar plaats twaalf.