Datum: 16/04/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels puntje dichter bij de redding
bernie de vuyst
| 0 reacties
Brussels puntje dichter bij de redding
Foto: © SC

Degradatiekandidaat FC Brussels speelde thuis gelijk tegen AA Gent, toch zesde in de stand. Een puntje gewonnen, al kunnen Bergen (in Standard) en Oostende (in Cercle) morgen over de hoofdstedelingen wippen.

De thuisploeg kon geen betere start dromen. Kopbalspecialist De Camargo buffelde op een center van Bruno de 1-0 tegen de touwen. Daarna was het lang wachten op doelgevaar. Boussoufa claimde nog een strafschop, maar scheidsrechter Bultynck ging daar niet op in. 
Iets na het half uur kwamen de Buffalo's echt dreigen en het was meteen raak. De Beule verschalkte Nys door de benen (1-1). Dan achtte Vrancken zijn moment gekomen. Eerst besloot de ex-Kanarie naast. Vervolgens moest Bruno een schot van hem voor de lijn keren.

Na rust probeerde Brussels opnieuw het laken naar zich toe te trekken. Dat lukte echter niet, vooral door het goede verdedigende werk van Smoje die kan rekenen op belangstelling van Anderlecht en Club Brugge. Op het uur probeerde Zézéto het dan met een individuele actie, Herpoel pareerde de kleine Ivoriaan zijn trap met gemak. Culek testte de Gentse portier ook nog eens. Daarna verwaterde de partij, beide ploegen waren tevreden met een gelijkspel.