Datum: 16/04/2005 20:00
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Luminus Arena
Matig Genk wint van Beveren

RC Genk nam het vanavond op tegen Beveren. De match startte in het voordeel van Genk want na vier minuten stond het al 1-0 voor de thuisploeg na een doelpunt van Engelaar. Beveren maakte pas in de tweede helft gelijk na een kopbaldoelpunt van Sanogo. Maar een kleine twintig minuten later stelde Stojanovic orde op zaken en bracht Genk op een verdiende voorsprong. 2-1 en meteen ook de eindstand in deze partij.

Na vier minuten stond het reeds 1-0 voor de thuisploeg. Orlando Engelaar zette Genk op voorsprong na een knappe actie van Wamfor. Voor Engelaar is dit al de negende treffer van het seizoen. Beveren is duidelijk geschrokken na de vroege treffer van Genk want Beveren speelde bij momenten erg slordig. Genk bleef controleren en ging op zoek naar de tweede treffer want Racing aast nog steeds op Europees voetbal. Vandenbergh probeert het ook nog eens voor Genk maar Volders keept opnieuw een ijzersterke partij. Het tempo van de match zakt al snel want Beveren probeert het met schoten vanuit de tweede lijn maar ook Genk begint al slordig te spelen zodat het kansen verliest. De eerste helft verwaterd tot Mikulic bijna een own goal scoort, maar Jan Moons brengt gelukkig redding.

De tweede helft begint al vlug met een kans voor Beveren, Sanogo met een actie maar de Ivoriaan ziet zijn bal op het dak van het doel belanden. RC Genk komt hier goed weg maar gaat achteraf morsen met de kansen, onder andere Kevin Vandenbergh en Nenad Stojanovic zien hun schot gered worden door opnieuw doelman Volders. Even later komt Beveren verdiend op gelijke hoogte, nadat Arunina zijn schot werd afgeblokt in hoekschop en wordt vervolgens binnengekopt door Sanogo. Maar amper een kleine twintig minuten later redt Stojanovic de meubelen van Genk na een knappe, individuele actie krult hij de bal in de verste hoek binnen, 2-1 voor de thuisploeg. Beveren kan niet veel meer beginnen want Genk speelt de partij controlerend uit en wint zo verdiend van Beveren.

RC Genk komt nu op gelijke hoogte met rivaal Standard op 57 punten. Beveren zakt steeds dieper weg in het klassement en moet dus gaan oppassen of in het Waasland dreigt het seizoen erg grijs af te lopen.