Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade du Tivoli
Duur puntenverlies voor Anderlecht
Bart Hermans

Anderlecht lijkt op het moment uitgeteld voor de titelstrijd. De Brusselaars kwamen in La Louvière niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na een dom handspel van Deschacht bracht Eloi de thuisploeg vanop de stip op voorsprong. Anderlecht kon via Aruna wel gelijkmaken, maar in de tweede helft konden het geen enkele kans afwerken.

Bij Anderlecht geen Vincent Kompany, die geblesseerd vanop de tribune moest toekijken, Aruna Dindane en Anthony VandenBorre keerden terug uit schorsing. De licht geblesseerde Nenad Jestrovic zat wel op de bank. La Louvière speelde deze keer toch met zijn A-ploeg en vervulde zo zijn plicht. Na een lange studieronde gingen de poppen ineens aan het dansen toen Olivier Deschacht de bal met hand beroerde zonder een tegenstander in de buurt.  Scheidsrechter Ver Eecke floot heel terecht strafschop en Wagneau Eloi trapte de bal onhoudbaar binnen.
Anderlecht reageerde meteen via een bal op de paal van Lovre. Even later was het dan toch raak wanneer Lovre de bal doorspeelde op Dindane die beheerst afwerkte. Zijn twaalfde doelpunt van het seizoen. Vlak voor rust dribbelde Esparato nog door de Anderlecht-verdediging, maar zijn schot ging net naast. De 1-1 tussenstand bij de rust was dan ook terecht.
Anderlecht kwam heel gemotiveerd uit de kleedkamers en voetbalde direct enkele mooie kansen bij elkaar. Wanneer Tihinen de bal op Proto kopte, kon Lovre aanleggen, maar hij schoot deze mogelijkheid torenhoog over. Anderlecht voerde verder de druk op en morste met verschillende goede kansen. Bijna kregen de paarswitten nog het deksel op de neus, maar Van Steenberghe kon Eloi met de knie van zijn tweede doelpunt van de avond houden.

Zo eindigde deze wedstrijd op een 1-1 gelijkspel, en volgt Anderlecht nu op zes punten van Club Brugge. Standard Luik staat nu nog maar vijf punten achter. Volgende week trekken de Rouches naar Anderlecht.