berBergen
wesWesterlo
1-1
1-2
2-2
Datum: 23/04/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen doet goede zaak tegen Westerlo
Kristof Somers
| 0 reacties
Bergen doet goede zaak tegen Westerlo
Foto: © SC

Bergen heeft tegen Westerlo drie heel belangrijke punten gepakt. De Henegouwers versloegen in eigen stadion de ploeg van Jan Ceulemans.
 
Bergen moest het stellen zonder de geblesseerde Ingrao, maar het was vooral gehandicapt door de schorsing van z’n spits Goussé, toch al goed voor 8 doelpunten dit seizoen. Westerlo kon geen beroep doen op Janssens, Verheyen en Coelho, die allen tijdens de vorige match tegen Brugge geblesseerd geraakten.
 
De thuisploeg zat het best in de wedstrijd. Het liet een schot optekenen van Londo, de vervanger van Ingrao. Voor Westerlo kon alleen Keenan even dreigen met een zwak schot op doel. Na ruim een half uur spelen zette een bedrijvige Schaessens voor, Datti ging in duel met doelman Bourdon en uiteindelijk was het Vangeffelen die in eigen doel werkte. Bergen scoorde nog een keer via Junior, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Op slag van rust scoorde Utaka een beetje verrassend de gelijkmaker: 1-1.
 
Trainer Jos Daerden moet zijn troepen goed aangemoedigd hebben tijdens de rust, want Bergen kwam snedig voor de dag. Weer was er Schaessens met een hoge bal, Njock kopte over. Bergen ging misschien net iets te veel naar dat tweede doelpunt op zoek, want het liet zich koud pakken op een counter van Delen. Utaka nam in dank aan en kopte zijn tweede van de avond voorbij Berthelin. Onder leiding van een sterke Schaessens reageerde Bergen meteen. Behi kon de bal van dichtbij tegen de netten werken. De ingevallen Brosque schoot voor Westerlo nog voorlangs, maar verder konden de kempenaars niet veel dreigen. Het was dan ook Jos Daerden die mocht juichen toen Datti sneller op de bal was dan Bourdon en zo zijn 14de goal van het seizoen maakte.
 
Bij een hoekschop voor Westerlo kreeg Paas nog rood na een klein opstootje. De ploeg van Ceulemans kon vanaf dan op geen enkel moment nog aanspraak maken op de overwinning. Het bleef dan ook 3-2. Bergen doet een uitstekende zaak in de degradatiestrijd, het haalde al 19 punten na de winterstop en springt over Brussels. Westerlo heeft al lang niets meer te winnen, maar kan volgende week waarschijnlijk een paar geblesseerden recupereren.