cluClub Brugge
Germinal Beerschot
1-0
2-0
3-0
4-0
5-0
6-0
Datum: 23/04/2005 19:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge slacht Germinal Beerschot af
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge slacht Germinal Beerschot af
Foto: © SC

Club Brugge heeft Anderlecht een overtuigend antwoord gegeven. De competitieleider stond lichtjes onder druk na de winst van Anderlecht tegen Standard, maar daar was op het veld niets van te merken. Club speelde voortreffelijk voetbal en won met 6-0 van Germinal Beerschot.

Enkel in de beginfase gaf Germinal Beerschot de indruk Club Brugge een punt te kunnen afsnoepen. Na 23 minuten was het sprookje echter over, want toen legde Rune Lange zijn eerste van de avond binnen. De Noor mocht daarvoor ploegmaat Peter Van der Heyden bedanken, want die zorgde voor een perfecte assist. Het was meteen zijn veertiende van het seizoen, waarmee Lange alleen de leiding neemt in de topschuttersstand.

Vier minuten later zorgde
Nastja Ceh voor het definitieve einde van de Antwerpse dromen. Na een knappe één-twee met Lange legde hij de bal achter Luciano. Dickson besloot dan maar om zijn frustraties uit te werken op Verheyen, waarna scheidsrechter De Bleeckere een tweede gele kaart trok. Met tien tegen elf op het veld van Club Brugge, ideaal kan je dat niet noemen.

Amper twee minuten daarna zorgde Gert Verheyen voor het definitieve einde van de wedstrijd. Het werkpaard van Club legde een voorzet van Van der Heyden met het hoofd binnen. Vlak voor rust deed Verheyen dat kunstje nog eens over, alleen zorgde
Hans Cornelis dit keer voor de voorzet. En Verheyen had zelfs een derde keer kunnen en moeten scoren, want in de slotseconden van de eerste helft vloog een kopbal van de aanvaller net over.

Meteen na de rust maakte Ceh het allemaal nog erger voor Germinal Beerschot. De Sloveen tekende met zijn tweede van de avond voor de 5-0. Niet veel later scoorde
Timmy Simons de 6-0. Met een mooie dribbel en ditto afwerking jaagde hij – voor het oog van Feyenoord-trainer Ruud Gullit – zijn verkoopprijs nog wat de hoogte in.

Club had in de slotfase nog heel wat verder kunnen uitlopen. Lange en Verheyen misten echter enkele uitstekende kansen, waarmee ze ook zichzelf de kans ontzegden om verder uit te lopen in de topschuttersstand.

Club Brugge doet zo andermaal een goede zaak in het kampioenschap. Met nog vier wedstrijden te gaan, hebben de Bruggelingen zes punten voorsprong op Anderlecht. Bovendien is men nu officiëel zeker van de Champions League – voorronde, want Standard noch Genk kan Club nog bijhalen. Ondertussen blijft Germinal Beerschot in de grijze middenmoot hangen. Meer dan de elfde plaats zit er dit seizoen niet meer in, of het moest de beker zijn natuurlijk.