Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Freethiel
Lokeren moet geen moeite doen
Jan Martynowski

Lokeren heeft de Wase derby tegen Beveren gemakkelijk gewonnen. De Ivorianen van de thuisploeg waren geen partij tegen het efficiënte spel van de buren. Joao Carlos en Tailson maakten het verschil.

Allebei de ploegen staan op een veilige plek in het klassement en hadden dus niets te winnen of te verliezen. De ervaring leert dat zo'n wedstrijden meestal leiden tot ofwel een saaie pot, ofwel een doelpuntenkermis. Jammer genoeg leunde deze avond eerder aan bij het eerste.

Na tien minuten eiste Beveren al een strafschop, omdat Diallo een voorzet van Seka met de hand zou hebben geraakt. Scheidsrechter Breda zag er geen graten in en liet verderspelen. Even later kon Bancé aanleggen, maar Mahan gooide zijn lichaam in de baan van de bal. Hoekschop, en verdediger Joao Carlos knikte de bal voorbij een kansloze Volders. Beveren kon geen vuist maken, Milojevic moest alleen nog even tussenkomen om de bal voor Sanogo weg te graaien. Romaric probeerde het dan maar met een solo en een afstandschot waar de wanhoop van afdroop. Tailson toonde zijn tegenstander dan maar hoe het moest en schoot na een mooie actie vanuit een scherpe hoek binnen. Nul-twee was het aan de rust, Lokeren controleerde tegen Beveren dat niet kon.

De tweede helft bracht weinig verandering in het spelbeeld. De Ivoriaantjes van Beveren pingelden dat het een lieve lust was, maar Milojevic had evengoed een dagje verlof kunnen nemen.  Na vijf minuten kreeg Bancé weer een goede kans, maar hij besloot de weinige spanning die de wedstrijd nog telde erin te houden en miste. Romaric (foto) volgde het voorbeeld van Bancé en schoot nog maar eens,  maar de bal vloog over. Een kwartier voor het einde had de thuisploeg dan toch moeten scoren. Kaiper kwam alleen voor de bezoekende goalie, maar lijkt niet meer de goalgetter van veeleer, Milojevic hield de bal uit het doel. En vlak voor tijd moest de ex-Anderlechtenaar nog eens aan het werk om een verre vrije trap van Romaric te redden. Tussendoor had Lokeren gedreigd via eveneens ex-Anderlechtenaar Hendrikx. Die rukte eerst op en dwong Volders tot een knappe redding, en schoot later de bal voorlangs.

Lokeren won het burenduel dus eenvoudig met 0-2 en wordt zevende met 41 punten. Beveren heeft tien punten minder, en wint om helemaal gerust te zijn best nog eens. Het zal dat trouwens waarschijnlijk zonder Vleminckx moeten doen. De invaller raakte geblesseerd en brak mogelijk zijn been. Beveren had al drie vervangingen doorgevoerd en moest de laatste tien minuten verder met z'n tienen.