Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi nog steeds op Europese koers
bernie de vuyst

Europees voetbal kan nog altijd voor Charleroi. Na een makkelijke 2-0 overwinning tegen Moeskroen, volgen de Carolo's op amper twee punten van Standard en KRC Genk.

Charleroi startte fel met vooral een zeer bedrijvige Akgül. Het was nochtans zijn collega-spits, Orlando, die in de 8ste minuut de score opende (1-0). Op het kwartier had dan ook Akgül zijn doelpuntje beet zodat de wedstrijd al zo goed als beslist was (2-0).
Het initiatief was vervolgens aan Moeskroen dat in de eerste helft niet verder kwam dan afstandschoten van Lorenzi en Noukeu.

Na de rust bracht L'Excel aardig voetbal op de mat. De Zebra's bouwden echter een betonnen muur met daarachter een oerdegelijke Laquait. De Fransman onderscheidde zich op pogingen van Benajiba, Lorenzi en sluipschutter Siljak. Charleroi kwam via Akgül en Brogno in de slotfase nog dicht bij een derde treffer.