Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stayen
STVV in slotminuut voorbij La Lou
Anthony Van der Planken

Sint-Truiden hoopte vandaag een goede zaak te doen in de degradatiestrijd. De Kanaries moesten het thuis opnemen tegen La Louvière, dat al een tijdje op de sukkel is. Toch verliep de wedstrijd opvallend moeilijk. Pas in de slotminuut kon Sint-Truiden de overwinning veilig stellen.

Na vijf minuten kreeg Benjamin De Ceulaer een goede kans. De aanvaller, die volgend seizoen de troepen van RKC Waalwijk zal versterken, trapte echter op doelman Proto. Dat kwam Sint-Truiden duur te staan, want meteen daarna scoorde La Louvière de openingstreffer. Die was van de voet van Montoya, die tot zijn eigen verbazing zijn vrij ongevaarlijke vrije trap in doel zag vliegen.

Sint-Truiden moest wel wat doen en deed dat ook. De Kanaries drukten en kregen enkele mooie kansen. De eerste mogelijkheid werd gemist door
Peter Delorge. Ook Ipoua miste tot tweemaal toe, al zat de uitstekend keepende Proto daar zeker voor iets tussen.

Na de rust zette Sint-Truiden haar zoektocht naar de gelijkmaker verder. Uiteindelijk kwam die er ook. Na 63 minuten zorgde
Wisniovski voor de verdiende 1-1. Diezelfde Wisniovski was zo enthousiast over zijn doelpunt, dat hij zijn kunstje in de slotminuut nog eens overdeed door te profiteren van een zeldzaam inschattingsfoutje van doelman Proto.

Sint-Truiden heeft daarmee wat het wou hebben: de volle pot en al wat meer zekerheid over het behoud. De kloof op Bergen en Oostende blijft vijf punten.