Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Jules Ottenstadion
Belangrijke zege voor Genk
Tonnelier Caroline

RC Genk heeft een nipte, maar zeer belangrijke zege gehaald op het veld van AA Gent.  Het werd 0-1 dankzij een doelpunt van Vandenbergh.  De Limburgers doen een goede zaak in de strijd om Europees voetbal.  Door de nederlaag van Standard delen ze nu de derde plek met de Rouches.
René Vandereycken koos verrassend voor Kpaka naast Vandenbergh in de spits.  Priske keerde terug uit schorsing.  In de eerste helft viel er weinig opwinding te noteren.  Bij de bezoekers was alleen Chatelle een paar keer gevaarlijk.  AA Gent was de betere ploeg, maar ook de Buffalo’s konden niet overtuigen.  Alleen Boussoufa kon dreigen, maar zijn beste poging werd van de lijn gered door Mikulic.  Ook de vrije trappen van de 21-jarige middenvelder zorgden een aantal keer voor doelgevaar, maar een doelpunt viel er niet.
Na de pauze verving Stojanovic de tegenvallende Kpaka en de spits uit Servië-Montenegro zorgde meteen voor gevaar.  RC Genk kwam iets beter in de wedstrijd en dat resulteerde op het uur in een doelpunt van Vandenbergh.  Na een poging van Stojanovic kon de topschutter van Genk randje buitenspel afwachten.  De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar Matthys en Vrancken konden niet afwerken.  In de slotfase claimde Gent nog een penalty na een vermeende fout op Diop, maar scheidsrechter Jordens floot niet.
In de tweede helft zag RC Genk nog Chatelle uitvallen met een zware blessure. Na een duel met Laybutt werd de Rode Duivel een zevental minuten op het veld verzorgd.  Volgens de eerste berichten zou hij een beenbreuk opgelopen hebben.  Zijn seizoen zit er in elk geval op.  Voor de komende wedstrijd tegen Oostende kan Vandereycken ook niet rekenen op Stojanovic, Daerden en Wamfor, die een dag schorsing moeten uitzitten na een derde gele kaart.