kvoKV Oostende
rwdmRWDM
Marco Nys 24'
1-0
Datum: 23/04/2005 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Diaz Arena
Brussels ziet een Oostende-score
Kristof Somers
| 0 reacties
Brussels ziet een Oostende-score
Foto: © SC

Marco Nijs bleek weer maar eens de redder voor Oostende in de wedstrijd tegen concurrent Brussels. De Brusselse aanvallers kregen kansen genoeg, maar ze werkten ze niet af.
 
Trainer Vermeulen kon weer beroep doen op Marco Nijs, die terug kwam uit schorsing. Habran stond nog onder de lat, na zijn domme rode kaart vorige week. Bij Brussels is Malusci voor de rest van het seizoen out.
 
De wedstrijd begon als een echte degradatiematch. De spelers moesten eerst de instelling van de tegenstander een beetje inschatten. Geen van beide ploegen wilde het risico nemen om al vroeg op achterstand te komen. Dat resulteerde in veel middenveldspel en bitter weinig kansen. Plots kwam er toch een verrassende vrije trap van Nijs, die door de muur schoot, maar de bal niet binnen kreeg. Oostende nam de partij in handen en dat resulteerde uiteindelijk toch in een goal. Nijs kreeg de bal aangespeeld en haalde zoals gewoonlijk verschroeiend uit met links. Zijn naamgenoot en doelman bij de tegenstander was geklopt: 1-0. Brussels leek aangeslagen na deze treffer. Sels waagde nog eens een poging op doel, maar binnen ging die niet. Doelman Patrick Nijs moest nog een schot van Zoko afweren.
 
Na de pauze ontwikkelde Brussels van in het begin een redelijke druk. Petö, linksachter die inviel voor Crasson, gaf een paar mooie aanvallende impulsen. De Camargo gaf de bal heel hard voor doel. Habran loste, en Okon moest redding brengen voor de lijn. De ingevallen Snelders zette zich door, kon schieten maar kreeg de bal terug en legde af voor Zezeto die naast schoot.
 
Bij Oostende was het vanaf dan alleen nog het resultaat dat telde. Vermeulen wisselde dan ook De Wilde voor een verdediger. Brussels kreeg nog wel kansen, maar al bij al konden de kleine Snelders en Zezeto de stevige defensieve organisatie van Oostende niet in verlegenheid brengen. Het bleef dus weer maar eens 1-0 aan de kust, stilaan een echte Oostende-score.
 
Brussels is de verliezer van de dag. Robert Waseige, die naar eigen zeggen aan zijn laatste opdracht als trainer bezig is, zal niet tevreden zijn met de rode lantaarn. Brussels heeft wel nog vier matchen om nog een punt goed te maken. Oostende wint tegen een rechtsreekse concurrent en komt samen met Bergen op de voorlaatste plaats te staan.