Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen via Datti langs Oostende
Anthony Van der Planken

Bergen heeft haar eerste winst van het seizoen beet. In eigen huis waren de Walen te sterk voor KV Oostende, dat nog steeds op zoek is naar een driepunter.

Het wedstrijdbegin was ronduit saai. Enkel de balvirtuozen Juninho en Karaca lieten af en toe iets knap zien. De eerste echte opwinding kwam er pas na een kleine twintig minuten: Babatunde pakte uit met een schot, maar zijn poging belandde op de lat. Een kleine tien minuten later was Bergen opnieuw dicht bij de openingsgoal, maar Marco Nijs haalde een inzet van Londo van de lijn. Diezelfde Londo was er iets na het half uur weer dicht bij, maar hij trapte van dichtbij op Habran. Luttele seconden later was het dan toch raak: Datti zette zijn hoofd tegen een perfecte corner van De Castro en bracht zijn ploeg zo 1-0 voor. Die voorsprong bleef tot aan de pauze op het scorebord.

Na de rust kwam Oostende er enkele keren knap uit, maar de kustploeg kon niet scoren. Uiteindelijk viel de goal nog aan de andere kant: de scheidsrechter zag een penalty in een fout van Portier op Mirri en aarzelde niet. Datti legde de 2-0 binnen, zodat Oostende het wel kon vergeten. Babatunde was in het laatste half uur nog dicht bij een goal, net als Lauwers en Delrue. Het bleef echter bij 2-0. Bergen stijgt zo naar de achtste plaats, terwijl Oostende helemaal van onder blijft bengelen.