wesWesterlo
cerCercle Brugge
Datum: 28/08/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Het Kuipje
Deelkens helpt Cercle een handje
Kevin Pelgrims
| 0 reacties
Deelkens helpt Cercle een handje
Foto: © SC

Westerlo begon het best in de partij en scoorde al na enkele minuten. Dosunmu kon, na een heerlijke actie op rechts, medespits Paas alleen voor doel brengen en deze mistte niet. Westerlo liet Cercle daarna wat meer komen en de verder evenwichtig verlopende eerste helft kon de toeschouwers niet boeien. In de tweede helft gingen de Bruggelingen iets nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Maar die komt er niet onmiddellijk.

De Westelse verdedigers hebben wat geluk bij pogingen van Meyssen en Pivaljevic en Westerlo neemt opnieuw de bovenhand. Onder meer Dosunmu, Paas, Modubi en de ingevallen Ntuka laten kansen liggen. En dan weet je dat het wel eens kan mislopen. Invaller Boi kopt tien minuten voor het einde van de wedstrijd de meer dan verdiende gelijkmaker binnen, na een mooi gemeten voorzet van Meyssen.

Westerlo gaat dan plots op zoek naar de winning goal en Ntuka en Modubi zorgen voor veel druk, maar echte kansen komen er niet uit voort. De wedstrijd lijkt af te stevenen op een gelijkspel, tot Meyssen in de allerlaatste minuut van blessuretijd een vrijschop mag nemen vanop 40 meter. Meyssen trapt de bal richting doel en Deelkens grijpt compleet onbegrijpelijk naast de bal, die nochtans makkelijk te pakken was. Anti-climax dus in de Kempen, al verdiende een hard werkend Cercle wel de drie punten.