Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Rune Lange redt Club Brugge in extremis
Dieter Arens

Club Brugge heeft op het nippertje, maar verdiend gewonnen van Lierse SK. Rune Lange scoorde 10 min voor tijd het winnende doelpunt en bezorgde Club de 3 punten.

In de eerste helft was Brugge duidelijk de betere van Lierse. Club drukte heel de tijd maar kon niet scoren.  Het kreeg een resem kansen voor de 1-0 maar faalde steeds in de afwerking. Ondermeer Balaban kreeg goede kansen maar een sterk spelende Van Der Straeten redde in zijn eentje Lierse van een achterstand. Lierse had welgeteld één kans in heel de eerste helft. Butina loste een voorzet van van Imschoot en Solari kon net niet bij de bal om binnen te tikken.

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld. Brugge bleef komen maar het miste steeds weer kans na kans. Na 70 minuten bracht Sollied Rune Lange en Jonathan Blondel in de ploeg voor respectievelijk Bosko Balaban en Alin Stoica. Het Brugse publiek kon deze wissels niet begrijpen en het keerde zich tegen Trond Sollied.
De wissels van Sollied loonden wel want 10 minuten voor tijd maakte Rune Lange de bevrijdende en verdiende goal, 1-0. Plots had Lierse weer haast en Paul Put bracht De Wilde nog in de ploeg, maar tevergeefs. Club hield stand en doet een goede zaak in het klassement.