Germinal Beerschot
chaCharleroi
Datum: 29/08/2004 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Defensieve Zebra's winnen van G.Beerschot
Tommy Neyts
| 0 reacties
Defensieve Zebra's winnen van G.Beerschot
Foto: © SC

G.Beerschot - Charleroi  0-1 

In een weinig aantrekkelijke partij heeft het defensieve Charleroi meer gekregen dan het verdiende. Het versloeg het moedig strijdende G.Beerschot in eigen huis.

Trainer Brys koos voor drie aanvallers tegen de Karolo's. Bij Charleroi waren Sano en Kargbo geblesseerd.  De thuisploeg kreeg al na vijf minuten een grote kans, Cadu met een uitstekend kopkans, maar de bal verdween voorlangs.  In de 10de minuut kwamen de Zebra’s verrassend op voorsprong. Er ontstond geharrewar voor het doel van G.Beerschot, het afweken schot van de Fransman Chabaud belande voorbij de Kielse doelman Luciano. Na het doelpunt plooide Charleroi volledig terug en was er voor de thuisploeg geen doorkomen meer aan.  Het kreeg wel een handvol hoekschoppen, maar tot echte kansen kwam het niet meer.  Er was wel nog appel voor een vermeende strafschopfout op Kristof Snelders maar scheidsrechter Petitjean ging er niet op in tot grote woede van het thuispubliek.

In de tweede helft dreef G.Beerschot de druk op maar kon maar moeilijk een gaatje vinden in de witzwarte muur. In de 65ste minuut was er een mooie vrije trap van Cruz, maar Laquait werd niet verontrust. Halfweg de tweede helft was de thuisploeg er heel dichtbij maar het schot van Cadu werd door Siquet van de lijn gekeerd. De braziliaan zorgde samen met Cruz voor de gevaarlijkste acties op het kiel.  Er waren nog enkele hoogstandjes voor het doel van Bertrand Laquait maar Charleroi bleef stoïcijns kalm en kreeg zo meer dan het verdiende.

Toeschouwers 7000
Scheidsrechter Petitjean
doelpunten 10' Sebastien Chabaud 0-1