Datum: 28/08/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Brussels verrast Standard
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels verrast Standard
Foto: © SC

FC Brussels pakte zaterdag zijn eerste driepunter van het seizoen. Het ging verrassend winnen in Luik tegen Standard Liège.

De wedstrijd begon met een goeie kans voor de thuisploeg: Nys moest zich reppen om een vrije trap van Garbini over te tikken. Daarna kwam Brussels echter beter in de wedstrijd, maar echte kansen bleven uit langs beide kanten. Brussels kwam wel een paar keer in de buurt van Runje, maar het wist de mogelijkheden niet om te zetten in doelkansen. Kort voor de rust werd Zezeto op een niet onaardige plek foutief gestopt. Door het ontbreken van Christophe Kinet stond Christ Bruno achter de bal: hij krulde hem schitterend in doel. 0-1 was meteen ook de ruststand, wat niet eens zo onverdiend was.

Standard kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers, en dat resulteerde al snel in de gelijkmaker: Eric Deflandre klopte Nys met een prachtig afstandsschot in de winkelhaak.
Standard leek dan erop en erover te gaan, maar dat was buiten een vinnig Brussels gerekend: Culek kopte een vrije trap na een misser van Runje met een gelukje binnen: 1-2.
Standard was nu helemaal van de kaart: Bangoura kwam wel dicht bij de gelijkmaker, maar Nys stopte het hakje van de Luikse spits. Een afstandsschot van de net ingevallen Walasiak ging maar net naast.
Iets later was de partij echter zo goed als gespeeld: Zezeto met een knappe run op rechts, gevolgd door een scherpe, lage voorzet die hard werd ingetrapt door Selemani: Brussels opeens 1-3 voor, en Standard was te onmondig om daar nog iets tegen te doen.

Brussels wint zo voor het eerst deze competitie, terwijl men in Luik afstevent op een crisis na amper een 4/12, evenveel als Brussels, dat zo heel wat opschuift in de klassering.