stvSTVV
bevBeveren
0-1
89' Ndri Romaric (pen)
Datum: 29/08/2004 15:00
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stayen
Beveren slaat STVV vlak voor tijd KO
bernie de vuyst

Marc Wilmots zal het warm krijgen: STVV ging opnieuw de boot in, met 0-1 op eigen veld tegen Beveren. Er breken harde tijden aan voor Sint-Truiden, dit terwijl Beveren ongetwijfeld moed zal putten uit deze onverwachte overwinning.

Het was lang wachten in de eerste helft op doelgevaar. Dat kwam van Beveren toen Tokpa vrij kon koppen, maar recht op Belic besloot. Iedereen schoot wakker toen Sanogo na aanhoudend protest met rood van het veld moest. Een gevolg hiervan waren enkele Ivoriaantjes zoals Junior die door het lint gingen door zware overtredingen te begaan en daarvoor geel kregen. Beveren-trainer Helleputte werd trouwens door de ref naar de tribune verwezen. De kans van de eerste helft was voor De Ceulaer maar die had enkel oog voor persoonlijk succes en had de bal beter afgelegd voor een ploegmaat.

Na 10 minuten in de eerste helft klimmen de Kanaries bijna op voorsprong, maar Copa kan de kanonskogel van Kimoto met behulp van het doelhout uit zijn doel ranselen. Dan is het de beurt aan Beveren: een vrijtrap van Junior belandt bij Eboué die goed uithaalt, maar Belic is bij de pinken. De wedstrijd gaat vervolgens op slot en stevent af op een brilscore. Totdat in de 89ste minuut Diabaté en Caers Badjan foutief stuiten in het strafschopgebied. Romaric zet de penalty gedecideerd om, 0-1 voor Beveren. Ontgoocheling alom bij STVV dat een uur tegen 10 man speelde en een slechte competitiestart doormaakt.