Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Volg de match tussen Lierse SK en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Bij Lierse is Allesandro geschorst, Cruz gekwetst en Lovrek gekwetst. In laatste instantie haakte ook Wils af wegens ziekte. Bij Genk is Mikulic geschorst en haakte Kevin Vandenbergh af wegens ziekte. Justice Wamfor speelt op de rechtsachterpositie.
Lierse: , , , , , , , , , , .
Racing Genk: , , , , , , , , , , .
3
Racing Genk is een eerste keer gevaarlijk. Soetaers trapt een hoekschop en Vandooren kan koppen. De bal belandt op de lat.
9
Genk heeft de wedstrijd in handen genomen. Daarnet probeerde Tom Soetaers het zonder geluk en het is opnieuw warm voor het doel van Van Der Straeten. Peeters schuift de bal onder de Lierse-doelman, maar Nnaji veegt de bal van de lijn. Peeters kan de bal wel opnieuw voorbrengen tot bij Engelaar. Die moet scoren, maar trapt op de paal.
13

Goal
Doelpunt van Orlando Engelaar (Tom Soetaers)
Via Defour en Peeters komt de bal op links bij Soetaers terecht. Die zet voor en Engelaar kan dit keer wel scoren, al was het wel via de paal. Racing Genk staat hoedanook wel op voorsprong.
20
De wedstrijd kabbelt rustig verder. Genk controleert zonder gevaarlijk te zijn.
21
Gevaarlijke vrijschop van Soetaers. De bal wijkt af op Vukojevic en Van Der Straeten moet in hoekschop duwen.
30
We zijn een halfuur ver. Lierse heeft nog niet kunnen dreigen terwijl de Limburgers aan de overkant al een paar keer voor gevaar hebben kunnen zorgen en dus ook een doelpunt gemaakt hebben.
35
Goeie kans voor de thuisploeg. Vairelles stuurt Yakovenko weg en die komt alleen voor doelman Moons, maar besluit naast. Het feestje zou trouwens toch niet zijn doorgegaan, want er was ten onrechte gefloten voor buitenspel. Er zit ondertussen wel weer wat meer animo in de wedstrijd.
38

Goal
Doelpunt van Tom Soetaers (Orlando Engelaar)
Een geweldige trap van Engelaar bereikt Tom Soetaers. Jimmy Smet kan de ex-Amsterdammer niet bijhouden en de linkerflankspeler trapt via de knie van Van Der Straeten de 0-2 tegen de touwen.
42
Lierse is, net als na het eerste Genkse doelpunt, een beetje van slag. Bob Peeters kan weer voor gevaar zorgen. Hij draait zich vrij, maar schiet vervolgens over.

Scheidsrechter
Rust
We zijn halverwege de wedstrijd. De vraag is of de wedstrijd al niet verloren is voor de thuisploeg, want er zijn amper kansen geweest voor Lierse. Genk was de betere en staat dan ook verdiend op voorsprong.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn vertrokken voor de tweede helft. Beide ploegen zijn ongewijzigd uit de kleedkamers gekomen.
50
Vooralsnog geen kansen in de tweede helft. Het is trouwens al van 2000 geleden dat Lierse nog eens kon winnen tegen Racing Genk. Dat gebeurde toen wel in stijl, 5-0 werd het toen. De volgende tien competitiewedstrijden werden ofwel door de Limburgers gewonnen, ofwel werd het een gelijkspel.
52
Yakovenko met een goede actie. Hij snijdt naar binnen en schiet vervolgens hoog over.
54
 Gele kaart voor Ninoslav Milenkovic
Verdiende gele kaart voor Milenkovic. Hij haalde Steven Defour neer nadat hij een paar minuten ervoor zijn elleboog tegen het achterhoofd van Bob Peeters had gepland.
60
Het is eigenlijk nog altijd wachten op de eerste goede kans voor de thuisploeg. Ook de bezoekers zijn nog niet gevaarlijk geweest in de tweede helft, maar staan natuurlijk wel 0-2 voor.