Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Freethiel
Genk wint gevleid op Beveren
Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft zich zondagavond bij de kop van het klassement gevoegd. De Limburgers nestelden zich in de top vier na een ietwat gevleide 0-2 zege op het veld van Beveren.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Moussa Sanogo pakte uit met een lage schuiver, die uiteindelijk net naast de kooi van Jan Moons belandde. Beveren liet af en toe enkele mooie combinaties zien, maar eens in de zestien, stokte de aanval steeds door een slechte pass of een interventie van een Genkse verdediger. Het was dan ook Racing Genk dat in de eerste helft de beste kansen kreeg. Zo rond het halfuur was Bob Peeters voor het eerst gevaarlijk. De boomlange aanvaller zag zijn kopbal gered worden door doelman Copa. Vijf minuten later was diezelfde Peeters er opnieuw erg dicht bij. Dit keer zette hij zijn hoofd tegen een prachtige voorzet van Wamfor, maar de bal vloog uiteindelijk een half metertje naast. Peeters kreeg zelfs nog een derde kans, zelfs de grootste van allemaal, maar andermaal verzuimde hij te scoren.

In de tweede helft waren de rollen net omgekeerd. Beveren creƫerde nu de beste mogelijkheden. Vooral
Seka was erg dicht bij een doelpunt. De Afrikaan kende echter geen geluk, want zijn poging belandde op de lat. Gervinho was er al even dicht bij, zijn inzet vloog net naast. Beveren bleef drukken, maar kreeg uiteindelijk domweg het deksel op de neus. Op de counter scoorde Mirsad Beslija de 0-1.

Beveren liet zich echter niet doen en zette Genk de laatste twintig minuten onder druk. De Ivorianen demonstreerden echter opnieuw hun zwakke afwerking en lieten de wenkende kansen liggen. Uiteindelijk werd het nog 0-2, opnieuw op de counter, dankzij
Thomas Chatelle. De ex-Rode Duivel scoorde zo meteen bij zijn terugkeer na twaalf maanden blessureleed.