Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Wolven zegevieren in Waalse derby
Ruben Claesen

In een erg matige Waalse derby versloegen de Wolven de Karolo’s met 0-2. Charleroi vertrok met slechts één diepe spits, Sterchele, iets wat tekenend was voor het niveau van de partij, veel middenveldspel met talrijke slechte passes. Guilmot en Sanchez deden Charleroi de das om.

Charleroi wou in de Waalse derby absoluut iets rechtzetten, na de 2-5 van vorig jaar. Dat moest het doen zonder kapitein Franck Defays, die geblesseerd was, net zoals Ousmane Bangoura. Ook Kéré was niet beschikbaar, hij was geschorst. Opvallend is dat beide trainers ex-keepers zijn.

La Louvière kwam niet om te verdedigen, iets wat debutant Bosak kracht bijstelde door na nog geen minuut spelen een hoekschop met de hiel te beroeren, de bal werd van de lijn gehaald. Enkele minuten later was het dan toch raak, nadat verdediger en kapitein Guilmot een hoekschop binnenkopte. Charleroi ging op zoek naar de gelijkmaker, zonder de nodige kansen. Even voor het halfuur counterde La Louvière gevat, het schot van Brahami ging nipt naast. Tien minuten voor rust zorgde Sterchele bijna voor de 1-1, maar zijn schot werd door Cordier met enige moeite gepakt. De slotnoot van de eerste helft was voor Christ, op zijn vrije trap ging Cordier goed plat.

De tweede helft was een maat voor niets. Charleroi probeerde wel, maar het spel was slordig, een goede laatste pass kwam er zelden of nooit. Na tien minuten zagen we een eerste uitgespeelde kans voor de Karolo’s, na een één-twee tussen Akgül en Sterchele trapte die eerste heerlijk naar doel, Cordier pakte knap. Even later ging een vrije trap van Brahami maar net over. In de slotfase kon Sergio Sanchez zelfs de 0-2 binnentrappen, na een mooie counter. [AN]