Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Roeselare zorgt voor kleine stunt in Luik
Anthony Van der Planken

Standard is zaterdagavond niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen promovendus Roeselare. De Rouches kwamen zelfs nog goed weg, want Roeselare creëerde in de tweede helft de beste kansen.

Sinterklaas gaf de aftrap van de wedstrijd, maar de goede oude man had blijkbaar geen cadeautje bij voor Standard. De Rouches speelden een vrij matige eerste helft en slaagden er niet in Roeselare onder druk te zetten. De eerste echt goede schietkans was voor
Léonard, de verdediger trapte naast. Niet veel later was Conceiçao er nog dichter bij, maar zijn poging belandde in het zijnet. Diezelfde Conceiçao stelde drie minuten later doelman Sierens aan het werk, scoren lukte niet.

Langzamerhand kwam Roeselare beter in de wedstrijd. De West-Vlamingen staken hun neus aan het venster en waren even gevaarlijk via
Eloi, diens schot vloog echter hoog over.

Na de pauze deed Roeselare het zelfs nog beter. Het ontwikkelde zich tot de betere ploeg en kreeg enkele serieuze kansen. De eerste was voor
Coquelet, die over doel trapte. Niet veel later was er Eloi, die Runje knap omspeelde, maar uiteindelijk toch nog op een sterke Sarr stootte. Aan de andere kant waren Niculae en Beda gevaarlijk, maar hun kansen verdronken in het niets bij die van Roeselare.

En alsof het niet erger kon voor Standard, moest Léonard na 66 minuten inrukken met een tweede gele kaart. De verdediger werd bestraft voor een fout op
Vandamme. Niet veel later was diezelfde Vandamme het slachtoffer van een regelrechte aanslag van Beda, maar de scheidsrechter hield de kaarten onbegrijpelijk op zak. Rood was de enige juiste straf.

Vandamme liet het niet aan zijn hart komen en liet zich meerdere keren opmerken. De jeugdspeler van Club Brugge en Anderlecht was dicht bij de 0-1, maar vond uiteindelijk nog een uitstekende Runje op zijn weg. De Kroaat hield ook Coquelet nog van een doelpunt.
Standard trachtte met tien man nog een slotoffensief in de wacht te slepen, maar verder dan enkele corners en een halve kans voor Niculae kwamen de Rouches niet. Roeselare pakte zo een oververdiend punt en vindt aansluiting met de linkerkolom. Standard blijft leider, maar moet wel aartsrivaal Anderlecht naast zich dulden.