Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Stayen
Moeskroen wint na doelpuntenfestival
Giovanny Saelens

Vanavond heeft Moeskroen op Staaien gewonnen van Sint-Truiden. De eindstand was 3-6. Negen doelpunten en één rode kaart zorgden voor het nodige spektakel.

Na vier minuten was het eerste doelpunt voor Moeskroen al een feit. Tailson rondde de assist van Custovic mooi af. Sint-Truiden was zeker niet van plan om zich te laten doen en drie minuten later werd Stolica weggestuurd door Buvens. Met een lobje werkt de spits deze kans mooi af. De gelijkmaker was er.
Noukeu was van plan om Moeskroen opnieuw op voorsprong te brengen, maar zijn vrije trap ging tegen de paal. Custovic kan de bal wel in doel werken, zodat Moeskroen na twintig minuten terug leidde. De rest van de eerste helft zagen we langs beide kanten nog kansen, maar de ruststand was 1-2.

Na dertig minuten spelen in de tweede helft, hadden we al de overige zes doelpunten gezien. Noukeu maakte de 1-3. De spanning werd door Stolica nog teruggebracht, toen hij de 2-3 kon scoren. Custovic volgde het voorbeeld van Stolica op, want ook hij maakte zijn tweede treffer van de avond: 2-4.
Custovic had duidelijk de smaak te pakken en maakte er algauw 2-5 van. De 2-6 bleef niet langer uit, wanneer Oussalah de 2-6 scoort. Nadat De Condé zijn tweede gele kaart van de avond had gekregen, kon Sint-Truiden toch nog eens scoren. Hajnal zette de eindstand op het bord. Simaeys had kans om het tiende doelpunt van de avond te scoren, maar trof de paal. Eindstand: 3-6