Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Jan Breydel
Club wint moeizaam, maar verdiend
Philippe Crols

Club Brugge heeft zich zaterdag min of meer hersteld van de bekeruitschakeling van afgelopen woensdag in en tegen Zulte Waregem. Toch was het niet echt denderend. De Bruggelingen wonnen welliswaar in eigen huis van Germinal Beerschot met 2-0, maar dat ging eerder moeizaam.

Germinal Beerschot vertrok zoals verwacht vanuit een defensieve stelling. Dat kan je de Antwerpenaren natuurlijk bezwaarlijk kwalijk nemen. Toch was de eerste mogelijkheid voor datzelfde Germinal Beerschot. Igor Lolo kopte een vrijschop over het doel van Tomislav Butina. Club Brugge kon daar een poging van Gregory Dufer tegenover stellen. De bezoekers uit Antwerpen hielden het allemaal goed onder controle, maar toch kwamen ze goed weg toen Jonas De Roeck aan het truitje van Manasseh Ishiaku ging hangen. Hamer had de bal op de stip kunnen liggen, maar deed het niet. Voor de eerste echt goede kans van de thuisploeg moest men vijfentwintig minuten wachten. Sven Vermant kreeg de bal van Ishiaku en kon uithalen. Luciano was echter paraat en kon de bal uit zijn doelvlak houden. Niet veel later viel Günther Vanaudenaerde geblesseerd uit. Jason Vandelannoite kwam hem vervangen.

Tien minuten voor rust viel er een tweede strafschopgeval te noteren. Bosko Balaban ging echter veel te makkelijk neer deze keer en kreeg dus geen strafschop. Voor het overige kabbelde de eerste helft wat verder. Enkel Ivan Leko zag zijn inzet nog naastvliegen voor Club en voor Germinal Beerschot kon Chimedza een vrijschop nog in de handen van Butina trappen. Rusten deden beide ploegen met 0-0 en dat was min of meer terecht.

Germinal Beerschot kwam na tien minuten in de tweede helft wel heel dicht bij de 0-1. Josemar Gil mocht doorgaan, maar trapte op Butina, die zijn ploeg wist recht te houden. Club was wel gretiger uit de kleedkamer gekomen, maar echte kansen kreeg het niet. Een kleine twintig minuten na rust was het echter wel prijs voor de thuisploeg. Via Vermant en Ishiaku kwam Balaban in balbezit. De Kroaat twijfelde niet en scoorde, 1-0. Germinal Beerschot was niet aangeslagen en reageerde via Tosin Dosunmu. Hij trapte in het zijnet.

Een van de meest opwindende fases uit de tweede helft was de wissel van Gregory Dufer. Hij moest het veld verlaten voor Gaëtan Englebert. De Club-supporters waren het daar niet helemaal mee eens en trakteerden Jan Ceulemans zowaar op een klein fluitconcert. Helemaal op het einde werd het nog bijna 1-1. Chimedza had waarschijnlijk een voorzet in gedachten, maar de bal belandde bijna in het Brugse doel. Bijna, want Sven Vermant bracht redding op de lijn. Diep in blessuretijd scoorde Balaban nog zijn tweede doelpunt van de avond, 2-0, tevens ook de eindstand.

Club Brugge blijft derde in de stand en nadert plots tot op één puntje van Standard en Anderlecht. Die twee hebben evenwel nog een inhaalwedstrijd tegen elkaar tegoed. Germinal Beerschot doet niet zo'n goede zaak onderin. Dankzij het puntengewin van Moeskroen en La Louvière blijft de Antwerpse fusieploeg voorlaatste. Natuurlijk moeten de Antwerpenaren hun punten niet gaan halen in Brugge. [AN]