moeMoeskroen
andAnderlecht
0-1
Datum: 11/02/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Le Canonnier

Herbeleef Moeskroen - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Moeskroen en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Met Moeskroen trekt Anderlecht naar de ploeg in vorm. Westerlo werd met 5-0 opzij gezet, en in de beker stootte Moeskroen door ten koste van Beveren. Anderlecht is ook weer in de winning mood, na de overtuigende zege tegen Genk van vorige week. Er bestaan geen zekerheden meer in het leven, evenmin bij Franky Vercauteren: hij start vanavond voor het eerst dit seizoen met dezelfde elf namen als op de vorige speeldag. Naar alle verwachtigen speelt Anderlecht opnieuw met drie spitsen: Wilhelmsson op rechts, Serhat op links en de lange Frutos centraal. Op het middenveld wordt Kompany nog steeds gemist, zijn plaats wordt ingenomen door Yves Vanderhaeghe. Ook Pär Zetterberg, die vorige week aan een reïncarnatie toe was, staat opnieuw tussen de lijnen. Mpenza en Vanden Borre zijn onbeschikbaar.
Opstellingen
Moeskroen: Luzi Patrice, Besengez Olivier, Charlet Jean-Philippe, Hatchi Kevin, Dugardein Steve, Giba Tavares Dos Santos Gilberto, Grondin David, Noukeu Patrice, Sanchez Davolio Fransisco, Dimbala Patrick, Zewlakow Marcin.
Anderlecht: Proto Silvio, Zewlakow Michal, Tihinen Hannu, De Man Mark, Deschacht Olivier, Zetterberg Pär, Vanderhaeghe Yves, Goor Bart, Wilhelmsson Christian, Frutos Nicolas Alejandros, Akin Serhat.
19
Een warrig openingskwartier waarin Michael Zewlakow de bal met de hand beroert in de zestien, maar scheidsrechter Verbist weigert zijn tweelingsbroer Marcin een strafschop. Terecht, zo blijkt in de herhaling.
30
Noukeu laat een prachtkans onbegrijpelijk liggen. Proto en Zewlakow laten zich verrassen, Djiba legt goed terug, maar Noukeu trapt hoog over.
44
Wilhelmsson breekt net voor rust door, kan opzij leggen naar Serhat, maar gaat voor eigen succes. Het leer verdwijnt voorlangs over de doellijn, en de Zweed verknoeit een mooie kans.


Scheidsrechter
Rust
Een behoorlijk saaie eerste helft eindigt zoals ze begon: 0-0 in Moeskroen-Anderlecht. Wilhelmsson en Noukeu kregen reuzekansen, maar konden die niet benutten. Paars-wit laat voorlopig een mooie kans liggen om samen met Club aan de leiding te komen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
49
Silvio Proto haalt het beste uit zichzelf naar boven om een poging van Noukeu te stoppen. De nationale doelman houdt Anderlecht recht.
50
Meteen vuurwerk in het begin van de tweede periode. Een voorzet van Wilhelmsson wordt door Alejandro Frutos rakelings naast gekopt.
50
Vervangen Roland Juhasz
Ingevallen Serhat Akin

Franky Vercauteren lijkt het op de verdediging te gaan gooien, en brengt een extra defensieve speler in.
62

Goal
Doelpunt van Nicolas Frutos (Onbekend Onbekend)
Serhat Akin stuurt met een hakbal spitsbroeder Alejandro Frutos diep, en die maakt het koelbloedig af. Enkele ogenblikken na Standard komt ook Anderlecht op voorsprong.
65
Siljak zondert Dimbala volledig vrij, maar Silvio Proto ontwikkelt zich tot man van de match, met alweer een prachtige safe.
83
Vervangen Oleg Iachtchouk
Ingevallen Pär Zetterberg


90
Er komen drie minuten extra voor Moeskroen, dat echt wel een punt verdiend tegen een zwak Anderlecht.
92
Vervangen Laurent Delorge
Ingevallen Christian Wilhelmsson

Anderlecht lijkt voor het eerst in vier matchen nog eens buitenshuis te gaan winnen. Er rest nog één minuut extra tijd.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.