Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Freethiel
Beveren haalt de eerste punten
Dirk Pieters

Beveren won zaterdagavond makkelijk en verdiend van Lierse. Diallo was goed voor twee doelpunten, waaronder één wereldgoal. Ook Gervinho en Zezeto lieten de netten trillen. Bij Lierse waren enkel doelman Mardulier en Imschoot op niveau.

Beveren begon zeer sterk aan de wedstrijd en na enkele minuten had het al 1-0 moeten zijn voor de thuisploeg. Marco Né had de kans om te scoren, maar liet de grote mogelijkheid liggen.
Ook Zezeto stelde Mardulier al op proef in de eerste 10 minuten, maar de doelman reageerde alert. Na een kwartier was het dan toch raak, Zezeto kreeg de bal voor de voeten en trapte hard binnen. 1-0 voor de thuisploeg. Nog geen tien minuten later kon Imschoot gelijkmaken. Lierse kwam zo tegen de gang van het spel in op gelijke hoogte.
Rond het half uur verdubbelde Beveren dan toch de score met een wereldgoal van Diallo. Een trap vanop 30 meter los in de winkelhaak. De voorsprong was meer dan verdiend te noemen, Lierse kwam amper in het spel voor. Imschoot was zowat de enige die doelman Copa kon bedreigen. Beveren ging dus rusten meteen oververdiende 2-1 voorsprong.

In de eerste 10 minuten van de tweede helft ging het goed op en neer, maar beide ploegen creëerden amper kansen. Net na het kwartier kwam Beveren op 3-1, een mooie voorzet van Zezeto tot bij Gervinho en die trapte zo de 3-1 tegen de netten. Daarna begon de wedstrijd begon wat te verwateren. Enkel Beveren kreeg nog enkele kansen, maar Mardulier stond een puike wedstrijd te keepen. De thuisploeg leek tevreden met de 3-1 en Lierse kon niet beter.
De wedstrijd leek dan ook op 3-1 te gaan eindigen, tot Diallo er in de toegevoegde tijd er 4-1 van maakte.

Beveren won zo eindelijk nog eens na 11 wedstrijden zonder overwinning. De Ivorianen komen door deze overwinning weg van de laatste plaats. Lierse, vooraf getipt als de seizoensrevelatie, blijft op een drie op negen steken.