Stadion: Daknam
Milojevic houdt Lokeren recht
Tom Ceusters

Met Lokeren en Brussels stonden zondagavond twee ploegen tegenover elkaar die het tot nu toe exact even goed deden: met een vier op zes mogen beide teams best tevreden zijn over hun start. Het ambitieuze Lokeren wil in het spoor van de topploegen blijven, en kon dus enkel met een overwinnig tegen Brussels tevreden zijn.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers, met een vrije trap van Culek die hoog over het doel van Zvonko Milojevic zeilde. Lokeren reageerde onmiddellijk: Mady zette voor vanop links, en Bancé kon vrijwel ongehinderd binnenkoppen voor Colpaert en een grabbelende doelman Nys. 1-0 voor de thuisploeg.

Brussels leek niet al te zeer aangeslagen door de vroege achterstand en trok niet onmiddellijk furieus ten aanval. Kansen kwamen er dan ook niet direct voor de bezoekers, wel voor Lokeren. Na twintig minuten glipte Bancé door de buitenspelval, maar de donkere spits bleef net niet rustig genoeg en kon de diepe bal niet voorbij de uitgekomen Nys tikken. Even daarna toch nog eens Brussels, met Gorius die vanop rechts scherp voorbracht. Milojevic en De Camargo kwamen tegelijk bij de bal, die uit de kluts nog bijna in doel hobbelde. Diallo kon echter voor de lijn keren.

Rond het halfuur opnieuw een mooie kans voor Brussels: De Camargo speelde een diepe bal richting Culek, die de bal in de zestien gooide, waar De Camargo opnieuw opdook. De kopbal van de Braziliaan belandde echter op de dwarsligger. Pech voor Brussels, dat nu wel beter in de wedstrijd zat en kansen bleef afdwingen: Snelders kreeg veel ruimte na een mooi passje van de sterke De Camargo, maar de kleine spits schoot wild op doel in plaats van breed te leggen richting Gorius. Vijf minuten voor de rust alweer een grote kans voor de bezoekers: Culek legde opzij naar De Camargo, die met links onmiddellijk uithaalde en Milojevic tot een uitstekende redding dwong.

Lokeren kreunde onder de Brusselse aanvallen, maar vlak voor rust was het weer aan de thuisploeg. Eerst moest doelman Nys zich onderscheiden op een kopbal van Bouchouari, in blessuretijd kwam het Brusselse sluitstuk tot drie maal toe uitstekend tussen op schoten van Bancé en Vukomanovic. 0-0 na een leuke en onderhoudende eerste helft.

Na de rust minder opwinding. Van het aardige voetbal uit de eerste helft bleef weinig over. Op een eerste echte kans in de tweede helft was het twintig minuten wachten: Nys ging onder een hoekschop door, maar Joao Carlos kopte van dichtbij over. Even later legde Bouchouari mooi terug naar de vrijstaande Gretarsson, die het leer naast plaatste. Brussels verloor de greep op het middenveld en moest teveel teruggrijpen naar de lange bal. Lokeren controleerde eenvoudig, loerde op de counter en probeerde het met afstandsschoten: Overmeire en een bedrijvige Van Handenhoven mikten echter over en naast.

De thuisploeg leek de wedstrijd rustig uit te kunnen voetballen, maar vlak voor tijd kwamen de Brusselaars nog gevaarlijk opzetten. De Camargo won het duel van Doll en toverde van dichtbij een vluchtschot uit de schoenen, dat enig mooi uit de winkelhaak werd gezweefd door Milojevic (foto). Ook bij de daaropvolgende corner opnieuw doelgevaar: de kopbal van Petö ging echter nipt naast. In blessuretijd kwam Lokeren nog bijna op 2-0: de ingevallen Drulic speelde met z’n eerste balcontact Gretarsson mooi vrij, maar de Ijslander ging te egoïstisch en vergeefs voor eigen succes.

Kleine overwinning voor Lokeren, dat met een zeven op negen sterk gestart is en mooi bovenaan meedraait. Brussels voetbalde aardig mee in de eerste helft, maar deemsterde weg na de pauze.

Lokeren: Milojevic, Doll, Joao Carlos, Diallo, Madi, Van Handenhoven, Vukomanovic (53’ Overmeire), Kristinsson (46’ Gretarsson), Vidarsson, Bouchouari (90’ Drulic), Bancé

Brussels: Nys, Zaaboub (65’ Omonga), Theunis, Colpaert, Bruno, Sels (75’ Petö), Culek, Haydock, Gorius (65’ Martens), Snelders, De Camargo

Scheidsrechter: J. Verbist

Doelpunten: 4’ Bancé (1-0)